2020: Retrospectiva unui an complicat, în care frica de boală şi de sărăcie ne-a tulburat

Dată publicare: 31-12-2020 17:29
Dată actualizare: 31-12-2020 19:14


Numărăm împreună ultimele ore ale unui an complicat în care frica de boală şi de sărăcie ne-a tulburat şi chiar ne-a împărţit ca societate.

Este acel 2020 în care am ajuns să ne ferim unii de alţii, ne-am mutat vieţile în online, n-am avut vacanţe, ne-au sporit neliniştile şi am încetat să ne mai facem planuri. Să nu uităm însă că în tot răul e şi-un bine.

În mod evident, anul acesta am aflat cu toţii ce înseamnă pandemie, carantina, lipsa libertăţii de mişcare, închiderea graniţelor sau stare de urgenţă. Ce-a fost rău ştim cu toţii aşa că hai să ne gândim la ce-a fost bun.

În primul rând, am petrecut mult mai mult timp cu cei dragi, ceea ce neglijam întotdeauna până acum. Ne-am văzut copiii crescând şi ne-am bucurat mai mult de lucrurile mărunte pe care le-am făcut împreună în familie.

Apoi, am făcut sport, mai mult şi mai mulţi. Sportul a fost un bun motiv de trecut pe declaraţia pe proprie răspundere când eram în carantină aşa că din ce în ce mai mulţi romani au ieşit la mişcare. Dovada sunt şi vânzările la biciclete/aparate şi alte echipamente sportive care au explodat.

Am mâncat şi mai sănătos pentru că statul în casa ne-a împins pe mulţi să gătim, mai mult şi mai bine. Şi la acest capitol s-a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse bio/naturale/sănătoase.

Închişi în casă, nu ne-am abţinut de la cumpărături şi am comandat online mai mult decât oricând. Aşa că nu-i de mirare că şi comerţul online de la noi a explodat iar magazinelor online şi curierilor le-a mers foarte bine.

Am lucrat de acasă iar copiii au făcut şcoala online ceea ce a însemnat o dezvoltare fără precedent a sectorului IT iar asta ar putea să ne asigure un viitor mai bun. Vânzările de echipamente au crescut foarte mult, la fel cele de programe şi licenţe informatice.

Şi să nu uităm că 560 de mii dintre românii care s-au infectat cu coronavirus anul acesta, adică aproape 90%, s-au făcut bine. Şi mai mult de atât, anul pandemiei 2020 ne-a adus şi vaccinul salvator într-un timp record. Iată deci tot atâtea motive care ne dau puterea să mergem mai departe spre un an mai bun. La mulţi ani!

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO