Reţete de Paşte. Cotlete de berbecuţ şi chiftele de legume

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 05 Aprilie 2018 18:36
Categorie: Social

Bucătarii profesionişti, dar şi gospodinele pricepute ne-au dezvăluit că este foarte importantă pasiunea pusă în fiecare fel de mâncare. Friptura de Paşte trebuie musai să fie însoţita de garnituri uşoare, făcute din legume şi verdeţuri de sezon.

Pentru o masă sănătoasă, mergem la piaţă, unde produsele sunt proaspete şi de multe ori mai ieftine decât în magazin. Pe leurda, ceapă verde, loboda, cartofi, morcovi, câteva cotlete de berbecuţ sau miel, şi un pachet de unt mai gras nu dăm mai mult de 40 de lei. Iar în 30 de minute, este gata un meniu delicios.

Daniel Joa, chef: "Facem o reţea de Paşte cu nişte cotlete de berbecuţ. Şi facem nişte unt cu leurdă Luăm nişte unt de calitate, 80% grăsime, îl lăsăm să se inmoiae, tocam leurda, asezonam cu nişte sare şi piper, se amesteca, îl punem într-o folie şi îl punem la rece."

Lăsăm untul cu leurda la rece şi punem cartofii tăiaţi la fiert. Pe cotlete lăsăm grăsimea doar pe o parte.

"Le-am pus cu faţa în jos să se topesca grăsimea, de fapt grăsimea îi dă gustul. Le putem întoarce pe partea cealaltă, nu le lăsăm mult, maxim 2 minute pe o parte, maimx 2 pe cealaltă”, explicăp chef Daniel Joa.

Morcovii îi tăiem oblic şi îi lăsăm la încins în grăsimea rămasă de la carne. Ceapa verde o călim fie în tigaie, fie pe plită.

"Farfuria e gata, cotlelete de berbecuţ, piure cu cimbru, sosul de miel, ceapă verde, morcovi, untul cu leurda care a intrat deja în carne şi a aromat carnea. Şi atât. Poftă bună!"

Alt chef, altă reţetă. Chiftele de legume, care sunt gata în 20 de minute. Cheltuiala este şi ea mică. "Avem cozi de ceapă, lobodă, mărar, pătrunjel, cozi de usturoi şi practic o să punem peste ou, făină şi le prăjim. Important e ca uleiul să fie încins şi să le lăsaţi în pace un pic să se stabilizeze."

În funcţie de preferinţe, putem adăuga şi brânză. Sosul îl facem din ridichi şi iaurt gras.

"Vor constrasta un pic cu chifteaua asta.Este foarte bună aşa pentru că îi dă un pic de aciditate, chifteaua asta e dulce."

Un dressing excelent, pentru o bucată de carne slabă şi o garnitură de orez, putem face din praz, măsline şi ardei copt.

„Ceapă verde cu un pic de ulei, după ce s-a înmuiat ceapă, ardeiul copt şi curăţat, sos de roşii. Puteţi lua de pe foc şi puneţi măslinele, ele stau în căldura aia şi se gătesc şi lasa sarea."

Claudia prefera însă reţetele clasice pentru masa de Paşte. Şi se lauda cu ele pe reţelele de socializare, unde aduna sute de like-uri. "Eu sunt pe un blog cu alte gospodine şi ce ocazie mai potrivită decât de Paşte să ne lăudăm fiecare cu ce facem. cozonacul şi pasca friptura de miel, pentru care suntem renumiţi în gaşca de prieteni, nişte aperitive, drobul de miel."

Una peste alta, oricine poate inventa reţete, după propriul gust.

Rețete de Paște. Mâncăruri tradiționale pentru ziua de Paște
Rețete de Paște. Mâncăruri tradiționale pentru ziua de Paște
VIDEO PROTVPLUS.RO
mos craciun
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
alistmagazine
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”