Reţete de Paşte. Cotlete de berbecuţ şi chiftele de legume

×
Codul embed a fost copiat

Bucătarii profesionişti, dar şi gospodinele pricepute ne-au dezvăluit că este foarte importantă pasiunea pusă în fiecare fel de mâncare. Friptura de Paşte trebuie musai să fie însoţita de garnituri uşoare, făcute din legume şi verdeţuri de sezon.

Pentru o masă sănătoasă, mergem la piaţă, unde produsele sunt proaspete şi de multe ori mai ieftine decât în magazin. Pe leurda, ceapă verde, loboda, cartofi, morcovi, câteva cotlete de berbecuţ sau miel, şi un pachet de unt mai gras nu dăm mai mult de 40 de lei. Iar în 30 de minute, este gata un meniu delicios.

Daniel Joa, chef: "Facem o reţea de Paşte cu nişte cotlete de berbecuţ. Şi facem nişte unt cu leurdă Luăm nişte unt de calitate, 80% grăsime, îl lăsăm să se inmoiae, tocam leurda, asezonam cu nişte sare şi piper, se amesteca, îl punem într-o folie şi îl punem la rece."

Lăsăm untul cu leurda la rece şi punem cartofii tăiaţi la fiert. Pe cotlete lăsăm grăsimea doar pe o parte.

"Le-am pus cu faţa în jos să se topesca grăsimea, de fapt grăsimea îi dă gustul. Le putem întoarce pe partea cealaltă, nu le lăsăm mult, maxim 2 minute pe o parte, maimx 2 pe cealaltă”, explicăp chef Daniel Joa.

Citește și
produse tradiționale
Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”
VIDEO. Turiștii privesc îngroziți cum mai mulți asasini îl execută pe un bărbat înainte de a fugi cu un ski-jet

Morcovii îi tăiem oblic şi îi lăsăm la încins în grăsimea rămasă de la carne. Ceapa verde o călim fie în tigaie, fie pe plită.

"Farfuria e gata, cotlelete de berbecuţ, piure cu cimbru, sosul de miel, ceapă verde, morcovi, untul cu leurda care a intrat deja în carne şi a aromat carnea. Şi atât. Poftă bună!"

Alt chef, altă reţetă. Chiftele de legume, care sunt gata în 20 de minute. Cheltuiala este şi ea mică. "Avem cozi de ceapă, lobodă, mărar, pătrunjel, cozi de usturoi şi practic o să punem peste ou, făină şi le prăjim. Important e ca uleiul să fie încins şi să le lăsaţi în pace un pic să se stabilizeze."

În funcţie de preferinţe, putem adăuga şi brânză. Sosul îl facem din ridichi şi iaurt gras.

"Vor constrasta un pic cu chifteaua asta.Este foarte bună aşa pentru că îi dă un pic de aciditate, chifteaua asta e dulce."

Un dressing excelent, pentru o bucată de carne slabă şi o garnitură de orez, putem face din praz, măsline şi ardei copt.

„Ceapă verde cu un pic de ulei, după ce s-a înmuiat ceapă, ardeiul copt şi curăţat, sos de roşii. Puteţi lua de pe foc şi puneţi măslinele, ele stau în căldura aia şi se gătesc şi lasa sarea."

Claudia prefera însă reţetele clasice pentru masa de Paşte. Şi se lauda cu ele pe reţelele de socializare, unde aduna sute de like-uri. "Eu sunt pe un blog cu alte gospodine şi ce ocazie mai potrivită decât de Paşte să ne lăudăm fiecare cu ce facem. cozonacul şi pasca friptura de miel, pentru care suntem renumiţi în gaşca de prieteni, nişte aperitive, drobul de miel."

Una peste alta, oricine poate inventa reţete, după propriul gust.

Articol recomandat de sport.ro
Florinel Coman, apreciat și peste Prut! Reacția moldovenilor după ce "tricolorul" a făcut show în Liga Campionilor
Florinel Coman, apreciat și peste Prut! Reacția moldovenilor după ce "tricolorul" a făcut show în Liga Campionilor
Citește și...
Rețete de Paște. Mâncăruri tradiționale pentru ziua de Paște
Rețete de Paște. Mâncăruri tradiționale pentru ziua de Paște

Rețete de Paște. Friptura de miel la cuptor şi ouăle vopsite pot fi găsite şi în meniul de Paşte din alte ţări. Știrile ProTV te invită să descoperi şi să te inspiri din reţetele de Paşte ale ţărilor din toată lumea.

Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”
Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”

Parfumate şi făcute după cele mai vechi reţete, produsele tradiționale sunt atracţia unui târg săptămânal care are loc la Bistriţa.

Cazare în case vechi de o sută de ani și mâncăruri pregătite după rețete străvechi, în Maramureș
Cazare în case vechi de o sută de ani și mâncăruri pregătite după rețete străvechi, în Maramureș

Ne mai despart doar câteva ore de sărbătoarea magică a Crăciunului, dar, în Maramureş, primii oaspeţi au ajuns deja şi au fost primiţi aşa cum se cuvine de gazde.

Recomandări
O armă a viitorului se construiește la Galați, dar nu pentru România. Cum se înarmează Marina Română
O armă a viitorului se construiește la Galați, dar nu pentru România. Cum se înarmează Marina Română

Primul portavion pentru drone din Europa se construiește la Galați. Însă nu pentru armata română ci pentru marina portugheză care a încheiat anul trecut contractul cu grupul olandez, deținătorul șantierului naval.

PSD pregătește „progresivul”, mascat, chiar înainte de campania electorală - Surse
PSD pregătește „progresivul”, mascat, chiar înainte de campania electorală - Surse

PSD a pregătit o măsură pentru reducerea semnificativă a poverii fiscale pe salariile angajaților, vizate fiind salariile de până la 5.700 de lei brut.

Mascații au intrat în forță în casele interlopilor. Cele două clanuri vizate în operațiunea de amploare din Țăndărei
Mascații au intrat în forță în casele interlopilor. Cele două clanuri vizate în operațiunea de amploare din Țăndărei

17 persoane care pregăteau o luptă de stradă într-o localitate din Ialomița au fost ridicate de polițiști și duse la audieri. 250 de luptători din trupele speciale și jandarmi au descins în zori în casele impunătoare ale suspecților.