Retea de credite ilegale depistata la Buzau. Cum functiona "afacerea" coordonata de trei asistente medicale
Procurorii din Buzau au dat de urma unei adevarate retele care se ocupa cu obtinerea ilegala de credite pe numele unor pensionari ce se internau in spital.
In centrul afacerii se aflau trei asistente medicale care sustrageau cartile de identitate si taloanele de pensie ale batranilor internati. Aveau complice o angajata la o companie de utilitati, care le facea rost de o factura, mergeau apoi la banca si faceau creditul.
Pana cand le-au batut la usa politistii, au reusit sa obtina 130.000 de lei si au impartit banii.
Reteaua a fost data in vileag de fiica unui pacient. La doua zile dupa ce s-a internat in spital, batranul a decedat. Fata lui s-a trezit apoi ca tatal ei ar fi facut un credit care trebuia acoperit. Pentru ca stia ca asa ceva nu era posibil, tanara s-a dus direct la politie, iar anchetatorii au intrat imediat pe fir.
Comisar sef Florina Crucianu, Politia Buzau: "In vederea obtinerii imprumuturilor ar fi fost utilizate mai multe adeverinte de pensionari precum si copii ale unor facturi de utilitati procurate de trei angajate ale unei unitati spitalicesti din Buzau si de angajata unei companii de utilitati".
Politistii de la investigarea Fraudelor au perchezitionat joi locuintele a 15 suspecti, de unde au ridicat mai multe documente si inscrisuri.
Medic Cosmin Ursachescu, managerul spitalului: "Salariati, nu stim cati, din spitalul judetean au fost implicati in aceasta situatie. Conform regulamentelor in vigoare, documentele care au un caracter confidential si nu pot pleca din spital".
In total, 12 batrani ar fi fost inselati, iar creditele de consum se ridica la 130.000 de lei. 15 persoane sunt urmarite penal pentru inselaciune, complicitate la inselaciune, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Doi dintre suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore, iar vineri vor ajunge in fata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.