Reprezentantul UNICEF în România: "Lumea de după pandemie va fi mai dură pentru copii"
Reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, a declarat că, încă dinainte de pandemie, situaţia copiilor din România era dificilă, iar ce se întâmplă în prezent va înrăutăţi lucrurile.
"Este o perioadă plină de provocări pentru noi toţi. UNICEF în România acţionează pentru a susţine măsurile de contracarare a COVID-19 şi, în acelaşi timp, depune eforturi pentru a asigura menţinerea serviciilor esenţiale pentru copii: educaţie, protecţie şi sănătate. Încă dinainte de această pandemie situaţia copiilor din România era dificilă, iar ce se întâmplă în prezent va înrăutăţi lucrurile. Dacă nu luăm acum măsurile pentru a continua serviciile esenţiale pentru copii, lumea de după pandemie va fi mai dură pentru copii'', potrivit Agerpres.
Membri ai Boardului Copiilor din România au discutat marţi online cu Pieter Bult.
Alegeri 2024
13:29
Liderul partidului DREPT face apel la susţinerea Elenei Lasconi şi cere demisia şefilor serviciilor secrete
13:26
„Victoria șoc” a lui Georgescu, în presa străină. „Niciodată nu am văzut o asemenea creștere comparativ cu sondajele”
12:59
Vîlceanu: Trebuie să îşi asume răspunderea toată echipa. Demisia acum, toţi!
12:44
Analistul Cristian Pîrvulescu, despre surpriza rezultatelor din turul I: PSD a căzut în groapa pe care a săpat-o altora
În condiţiile în care şcolile din România sunt închise de peste o lună, iar elevii sunt acasă în grija exclusivă a părinţilor, UNICEF a vrut să afle de la copii, prin intermediul acestui dialog online, care sunt provocările pe care le întâmpină în această perioadă şi cum reuşesc să le depăşească.
La rândul lor, copiii participanţi i-au adresat întrebări reprezentantului UNICEF despre acţiunile organizaţiei pentru reducerea efectelor negative ale COVID-19 asupra celor mici şi, în special, asupra copiilor vulnerabili şi familiilor acestora din România.
Copiii din România sunt preocupaţi de siguranţa părinţilor care continuă să meargă la serviciu, de educaţia pe care o primesc în această perioadă, de mediul înconjurător şi de impactul pe care măsurile de carantină le au în reducerea poluării, de sursele de informare şi de nevoia de a avea un spaţiu personal.
Copiii au povestit cum reuşesc să se descurce în noua normalitate: îşi găsesc noi hobby-uri, învaţă să gătească, încearcă să se uite mai puţin la ştiri şi păstrează legătura cu prietenii.
UNICEF avertizează că pandemia ar putea fi o catastrofă globală pentru copii
Pandemia de coronavirus ameninţă îngrijirea de bază a celor mai săraci copii din lume, din ţările în curs de dezvoltare şi din zonele de criză, conform Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat luni de DPA.
"Pandemia reprezintă o ameninţare existenţială la adresa a milioane de copii", a declarat pentru DPA directorul UNICEF din Germania, Christian Schneider.
"Doar printr-o acţiune coordonată la nivel internaţional putem preveni ca această criză sanitară mondială să devină o catastrofă globală pentru copii", a adăugat el.
Un aspect deosebit de îngrijorător este răspândirea virusului în taberele de refugiaţi supraaglomerate din Grecia şi Siria.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!