Cum vrea CNADNR sa scape de plata a 1 mil euro catre o tanara ce si-a pierdut mana intr-un accident

Ultima actualizare: 16-11-2013 07:19
Recurs in procesul in care CNADNR ar trebui sa pla...
Recurs in procesul in care CNADNR ar trebui sa pla...

Studenta care si-a pierdut bratul drept in urma unui accident de circulatie acum 7 ani insista sa primeasca despagubiri de un milion de euro din partea companiei de drumuri.

''Este doar o mica parte din ce i s-ar cuveni si oricum este insuficient ca sa redevina un om normal''. Asta apreciaza si judecatorii care i-au dat deja castig de cauza si a caror sentina, este analizata si la Curtea de Apel. Miercuri, putin a lipsit ca fata sa nu izbucneasca in lacrimi cand a vazut ca juristii de la Compania de Drumuri incearca sa se spele pe maini.

 Si-a pierdut bratul dar si puterea de a mai rosti cat de greu ii este sa traiasca astfel. Pentru Georgiana, doar instantele de judecata mai pot vorbi. A castigat prima batalie cu cei de la compania de drumuri, insa pana la final mai este cale lunga. Iar milionul de euro pe care i l-au acordat magistratii de la tribunal, drept despagubiri morale, nu e nici pe departe sigur castigat. Si asta pentru ca juristii de la CNADNR se opun categoric.

"CNADNR-ul este culpabil, este buna de palta, iar suma de un milion de euro nu reprezinta decat a 65-a parte acordata companiei Bechtel ca penalitati", spune Viorel Paslaru, avocatul Georgianei.

Are 24 de ani si nimic din ceea ce visa o fata de varsta ei nu se mai poate realiza. Teribilul accident petrecut in 2006, a doua zi de Craciun, cand se indrepta spre munte impreuna cu iubitul ei, i-a hotarat definitiv si iremediabil soarta.

"Imprejurarea ca o tanara frumoasa, inteligenta - afirma judecatorii care au admis ca Georgiana sa primeasca despagubiri record de un milion de euro - nu are un brat i-a cauzat acesteia o depresie grava ce a contribuit la schimbarea radicala dintr-o persoana vesela, extrovertita, perfect intregrata social, intr-o persoana retrasa ce prefera sa traiasca singura". Sursa: Sentinta Tribunalului Bucuresti

'Georgiana, afirma judecatorii tribunalulu merita sa primeasca cel putin un milion de euro despagubiri pentru ca a ramas infirma pentru tot restul vietii, dar mai ales pentru ca tragedia i-a distrus visul de a ajunge candva vedeta de televiziune.''

Cei de la CNADNR stiu una si buna: nu e vina companiei ca acum sapte ani, in timp ce incerca sa evite o masina care venea din semn opus, iubitul Georgianei a lovit un parapet rupt de pe marginea drumului national 1, si nici ca parapetul rupt a perforat portiera masinii si a ranit-o grav pe tanara. Rana a fost atat de grava incat medicii au fost nevoiti atunci sa ii amputeze tinerei bratul drept.

Curtea de Apel Bucuresti va decide peste o saptamana daca despagubirea de un milion este sau nu justificata. Insa ultimul cuvant il vor avea judecatorii Instantei Supreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO