Recomandările OMS pentru turiști. Ce reguli trebuie respectate în avion

Dată publicare: 07-07-2020 17:32
Dată actualizare: 07-07-2020 17:36


avion

OMS a recomandat călătorilor să poarte măşti în timpul curselor cu avionul şi să fie la curent cu cele mai recente informaţii despre pandemie, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut din nou în unele ţări, ducând la noi restricţii.

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, a îndemnat oamenii să nu fie prinşi nepregătiţi de reizbucnirea unor focare locale şi de măsurile de carantină, conform Reuters.

„Dacă este undeva, atunci este peste tot, iar oamenii care călătoresc trebuie să înţeleagă acest lucru. Virusul are o răspândire extinsă, iar oamenii trebuie să trateze acest lucru cu foarte mare seriozitate”, a spus Harris.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat luna trecută că îşi va actualiza recomandările vizând călătoriile înaintea sezonului vacanţelor de vară din emisfera nordică, dar noua ediţie a ghidului nu a fost încă dată publicităţii.

Între timp, turiştii trebuie „să îşi aducă aminte că lucrurile se vor schimba sau că s-ar putea schimba”, a declarat Harris în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Geneva.

„Constatăm o mulţime de creşteri, o mulţime de creşteri în diferite ţări, ţări care au reuşit cu succes să stăvilească primul val de transmitere, iar acum se confruntă cu o a doua creştere” a cazurilor de coronavirus, adăugat ea, menţionând Australia şi Hong Kong.

Măsuri de izolare la domiciliu au fost impuse din nou marţi, în al doilea cel mai mare oraş din Australia, rezidenţii din Melbourne fiind nevoiţi să rămână acasă dacă nu au drumuri esenţiale de făcut, în timp ce autorităţile încearcă să ţină sub control epidemia de coronavirus.

Din ediţia precedentă a recomandărilor OMS destinată călătorilor au făcut parte măsuri practice aplicabile şi în alte contexte, precum distanţarea fizică, spălatul mâinilor, evitarea atingerii ochilor, a nasului sau a gurii.

Harris a propus totodată purtarea măştilor în avioane, o măsură implementată deja de multe companii aeriene.

„Dacă zbori, nu este posibil să te distanţezi fizic într-un avion, aşa că vei fi nevoit să foloseşti alte măsuri de precauţie, inclusiv cea a acoperirii feţei”, a precizat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO