Condițiile dificile în care lucrează medicii români. Un asistent a leșinat din cauza căldurii

Dată publicare: 07-07-2020 17:13
Dată actualizare: 07-07-2020 17:53


Un asistent medical de la spitalul din Râmnicu Sărat, echipat complet anticoronavirus, a leșinat din cauza căldurii insuportabile dintr-un salon al secției de chirugie.

Medicii recunosc că rezistă foarte greu în această perioadă de caniculă, mai ales că nu au voie să folosească sistemul de aer condiționat, iar în zonele roșii este obligatorie purtarea întregului echipament.

Asistentul purta combinezon, ochelari de protecție, vizieră și lucra în zona roșie a secției de chirurgie a spitalului din Râmnicu Sărat, unitate medicală în care sunt internați o parte dintre cei care primesc tratament anti-coronavirus. Bărbatul a reușit să iasă pe picioare din secție, moment în care a fost observat de colegi.

Adrian Danielescu, manager Spitalul Râmnicu Sărat: „A suferit o lipotimie, a reușit să iasă din zona roșie fară să își piardă cunoștință ... a fost perfuzat, i s-au luat analizele iar medicul de gardă a spus că pentru sănătatea lui ar fi mai bine să meargă la UPU Buzău. În zona roșie este foarte cald, avem aer condiționat și nu îl putem folosi. Din cauza costumelor ... care sunt incomfortabile.”

Medicii recunosc că se lucrează în condiții extrem de dificile în secțiile unde sunt tratați bolnavii de Covid-19, mai ales că este interzisă folosirea instalației de climatizare.

Andrei Cemurtan, medic ATI Spitalul Râmnicu Sărat: „Pentru abordarea pacientului este nevoie de echipament cum este combinezonul, cum sunt măștile, ochelarii, vizierele și vă dați seama în echipamentul respectiv sunt tempereturi destul de ridicate. Ventilație există dar este destul de dificil deoarece pacienții fiind ventilați atât non-invaziv cât și cu flux de oxigen sunt toate condițiile generatoare de aerosoli.”

În spitalul din Râmnicu Sărat sunt internați peste 130 de bolnavi Covid.


VIDEO PROTVPLUS.RO