Razii de amploare în toată țara. Șoferi beți și drogați prinși la volan: ”O fac ocazional”

Dată publicare: 28-03-2021 07:35
Dată actualizare: 28-03-2021 09:39


Au fost controale de amploare, sâmbătă seară, în Capitală. Cu o zi înainte de impunerea noilor restricții, polițiștii Brigăzii Rutiere, alături de Jandarmerie, i-au depistat pe șoferii care încalcă legea.

 

Agenţii au dat un număr de 55 de amenzi în valoare de peste 25.000 de lei. Au fost reţinute şi 16 permise.

Dar controale au fost şi în alte zone ale ţării. În Târgovişte, poliţiştii au ieşit să-i prevină pe şoferi despre noile restricţii.

- Substanțe, ceva, aveți? Să le scoateți dumneavoastră?
- Nu.
- Sigur? O substanță verzuie, probabil iarbă
”.

Acest tânăr s-a ales cu permisul suspendat, dar și cu două dosare penale, pentru conducere sub influența substanțelor interzise, dar și pentru posesia lor.

În mai puțin de două ore, polițiștii au prins un alt șofer drogat.

”- O fac ocazional.
- Substanța va fi ridicată, sigilată într-un plic și atașată dosarului penal
”.

Însă nici șoferii băuți nu au scăpat de control.

Insp. princ. Claudiu Costea: ”Valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 0.51 mg per litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării a două probe biologice necesare în stabilirea alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”.

Controale au avut loc și în timpul zilei, când polițiștii au verificat mai multe centre comerciale din Capitală.

Georgian Drăgan: „Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 au fost aplicate operatorilor economici, iar 53 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor fizice. La o societate comecială s-a constatat că funcționa fără autorizație. DSP urmează a dispune suspendarea activității acestei societăți”.

Și în Târgoviște au fost controale.

Municipiul Târgoviște, dar și alte 24 de localități din județul Dâmbovița, se află în scenariul roșu. Tocmai din acest motiv, polițiștii au ieșit în număr mare pe străzile din județ pentru a se asigura că oamenii cunosc noile restricții.

Unii dintre cei opriți au fost depistați de agenți sub influența băuturilor alcoolice.

Cei prinși cu alcoolemie s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și au rămas pentru o perioadă fără dreptul de a conduce. Alții au rămas fără certificatele de înmatriculare, după ce polițiștii au depistat diferite nereguli.

Controalele vor continua și în serile următoare, în toată ţara.

 

Tags: razie, auto,


VIDEO PROTVPLUS.RO