Municipiul Orăștie intră în carantină. Măsura este valabilă începând de duminică dimineața

Dată publicare: 27-03-2021 21:16
Dată actualizare: 27-03-2021 21:28


Municipiul Orăștie intră în carantină. Măsura este valabilă începând de duminică dimineața

Municipiul Orăştie va intra în carantină, începând de duminică, de la ora 08:00, după ce incidenţa cazurilor de Covid-19 a depășit valoarea de 6 la mia de locuitori, informează Prefectura Hunedoara, potrivit Agerpres.

Carantina a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile, decizia fiind luată, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara şi votată în unanimitate.

"Prin hotărârea nr. 49 din 27.03.2021, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii privind instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 28.03.2021, ora 08,00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara. În această localitate incidenţa cazurilor confirmate cu infecţie SARS- CoV-2 în ultimele 14 zile depăşeşte 6/1000 locuitori, iar analizele de risc epidemiologic efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că se impune măsura carantinării", se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, remis Agerpres.

Conform hotărârii luate de CJSU Hunedoara, intrarea sau ieşirea din zona carantinată este strict interzisă, cu excepţia căilor de acces deschise circulaţiei publice.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO