Razie a polițiștilor în Capitală. Au găsit șoferi beți sau sub influența substanțelor interzise

Ultima actualizare: 23-08-2020 09:14

Razie de amploare a polițiștilor de la Brigada Rutieră, sâmbătă seară, în Capitală.

Imediat cum au început verificările, agenții au descoperit șoferi amețiți de aburii alcoolului, sub influența substanțelor interzise sau cu diverse probleme.

Au fost date amenzi în valoare totală de peste 91.000 de lei, au fost reţinute 32 permise de conducere, iar opt persoane s-au ales cu dosar penal.

Astfel de acțiuni au avut loc în Capitală, iar cei depistaţi nu au scăpat de amenzi şi de penalizări.

Printre cei prinși în trafic se află și un tânăr de 20 de ani, la care aparatul drug test a indicat „pozitiv" pentru canabis.

Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere: „Un tânăr care conducea un autovehicul a fost depsitat de polițiștii Brigăzii Rutiere sub influența substanțelor psihoactive. A fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. În cauză se va întocmi un dosar de cercetare penală."

Nu a durat mult nici până când mai mulți șoferi care au urcat băuți la volan au fost trași pe dreapta. De exemplu, un bărbat a fost prins cu 0, 74 alcoolemie, iar un altul cu 0,03. Omul susține, totuși, că nu a consumat nicio băutură alcoolică.

Reporter: „Ce ați consumat?”

Bărbat: „Jumtate din acest energizant.”

Reporter: „Și cât v-a ieșit?”

Bărbat: „0, 03.”

Reporter: „N-ați consumat alte băuturi alcoolice?”

Bărbat: „Aboslut nimic în ultimele 48-56 de ore."

Alt domn s-a ales cu amendă, pentru că circula cu farurile de la mașină stinse și nu purta centura de siguranță.

Bărbat: „Nu îmi dau seama de ce m-au oprit. Am avut luminile aprinse, am tras pe dreapta. Eu de obicei închid luminile cât aștept, până preiau clientul.”

Șoferii, care au respectat toate regulile de circulație, spun că sunt mulțumiți de aceste controale.

Bărbat: „Foarte bine, să fie cât mai multe filtre și în București și în afară. Sunt multe accidente și din cauza alcoolului și din cauza celor care consumă stupefiante sau multe droguri și ierburi și atunci e normal să facă controale câte mai des.”

Bărbat: „Mi se pare normal, e bine, de ce nu? Se întâmplă multe belele din cauza consumului de alcool.”

În primele șase luni ale acestui an, numai în București au avut loc 182 accidente pe fondul consumului de alcool . 38 de persoane au murit, iar 185 au fost grav rănite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO