Rata de infectare a trecut de 5 la mie în judeţele Cluj şi Sălaj. Mai multe oraşe ar putea fi carantinate

Ultima actualizare: 03-11-2020 19:39

În județele Sălaj și Cluj, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile și raportate la mia de locuitori este mult peste 5.

Dincolo de scenariul roșu, autoritățile iau în calcul carantina în mai multe orașe.

Acum, trasmiterea comunitară crește alarmant.

Din acest motiv, autoritățile din județul Sălaj au decis deja că trei orașe vor intra în carantină. Mai exact, Zalău, unde avem rata incidenței la 8,6, Cehu Silvaniei, cu 9.85 la mia de locuitori și Jibou, unde a fost depășit pragul de 10 la mia de locuitori

Nu se va intra ori ieși fără motiv întemeiat din niciuna dintre aceste localități.

Și județul Cluj a trecut marți de o medie de 5 cazuri la mia de locuitori, calculată pentru ultimele 14 zile. Situația este îngrijorătoare în orașele Dej și Gherla. Și aici, autoritățile iau în calcul carantinarea și impunerea unor măsuri suplimentare.

În ultimele 24 de ore, 355 persoane au fost confirmate cu Covid-19 în Cluj la un număr de aproximativ 2.000 de teste.

Municipiul Gherla va fi carantinat de joi, după ce rata de infectare a juns la 9 la mie, transmite news.ro.

Mircea Abrudean a prezentat, marţi seara, incidenţa infectărilor în mai multe localităţi din judeţ. 

„Rata incidenţei este de 5,08 pe judeţ, lucru care ne pune în situaţia de a mai lua câteva măsuri de restricţionare. Avem 33 de unităţi administrativ-teritoriale care au o incidenţă de peste 3/1.000 de locuitori, 27 între 1,5 şi 3 şi 21 între 0 şi 1,5. La nivel de municipii rata incidenţei este următoarea: Cluj-Napoca este la 5,97, Dejul este la 7,46, în scădere faţă de ieri, Gherla este la 8,44, în creştere faţă de ieri, Turda este 3,09 în creştere faţă de ieri, Câmpia Turzii este la 5, în creştere faţă de ieri, Huedin este la 4,05 în scădere faţă de ieri şi la nivel de UAT-uri observăm la unele o scădere uşoară, altele o creştere. La nivelul celor două localităţi carantinate, Sic şi Săvădisla, avem o scădere a incidenţei, la Săvădisla în momentul de faţă suntem la 5,33 rata, la Sic încă este 13,08, e o comună mult mai mică”, a afirmat prefectul judeţului Cluj.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO