Mihail Vlasov, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare. Ce s-a întâmplat cu fiica lui, Ingrid

Ultima actualizare: 03-11-2020 18:57
Mihail Vlasov
Pro TV

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare într-un nou dosar de corupție.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost găsit vinovat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare, și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Magistrații au reținut că Vlasov, în perioada 2008 - 2014, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

În acelaşi dosar, a fost judecată și Ingrid Vlasov, fiica acestuia, pentru complicitate la delapidare în formă continuată, dar şi Suciu Mariana Rodica, fost director general la ROMEXPO S.A. pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Curtea de Casație a dispus încetarea procesului penal faţă de Ingrid Vlasov, pe motiv ca fapta acesteia este prescrisă.

Alte persoane condamnate prin aceeași decizie a instanței supreme:

Rodica Luiza Grigorescu (secretar general CCIR) - 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare

Mariana Rodica Suciu (director general la SC Romexpo SA) - 3 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare
Nicolai Zdrobici - 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare.

În prima instanță, pedepsele aplicate acestora au fost cu executare.

Nota de plată pentru Mihail Vlasov

Mihail Vlasov va fi obligat să plătească 53.823.942 lei daune materiale către Camera de Comerţ şi Industrie a României, din care 48.301.870 lei singur, iar 5.522.071 lei în solidar cu ceilalţi inculpaţi. De asemenea, Mihail Vlasov trebuie să plătească 6.086.741 lei daune materiale către partea civilă Romexpo SA, în solidar cu ceilalţi inculpaţi, au mai precizat magistrații Curții Supreme.

Potrivit DNA, „în perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României - C.C.I.R., abuzând de funcţia deţinută şi de influenţa dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ şi Industrie a României cât şi S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acţionar majoritar".


Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României Mihail Vlasov are deja două condamnări tot pentru fapte de corupție - una de cinci ani, iar cea de-a doua de doi ani de închisoare. În urma contopirii celor două pedepse, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis că Vlasov avea de executat 5 ani şi 8 luni de închisoare.

El a fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO