Răsturnare de situație în cazul morții lui Emi Pian. Primele concluzii ale legiștilor privind cauza decesului

×
Codul embed a fost copiat

Medicii legiști vin cu o concluzie care ar putea răsturna ancheta în cazul morții interlopului Emi Pian. Conform primelor analize, șeful clanului Duduianu ar fi murit din cauza unui infarct, nu din cauza loviturilor.

Anchetatorii vor să stabilească ce anume i-a făcut inima să cedeze.

Indiferent de rezultat, însă, cei care au participat la confruntarea violentă nu vor scapă de răspunderea penală. Joi au avut loc noi audieri.

Anchetă în rândul polițiștilor după priveghi

 

Este anchetă în rândul polițiștilor care au intervenit la priveghiul liderului clanului Duduianu, Emi Pian, unde s-au strâns sute de persoane, fără să poarte mască ori să păstreze distanța.

„Vom stabili dacă cifrele transmise din teren, cu numărul de participanți, au fost corecte", anunță șeful poliției capitalei.

În același timp, îi avertizează pe toți că vor fi identificați și amendaţi. Inclusiv manelistul Florin Salam, care a fost chemat să cânte la căpătâiul mortului, a fost amendat.

În plină pandemie, şi mai grav, sub nasul poliţiştilor care stăteau la poartă, sute de persoane s-au îmbulzit la priveghiul interlopului Emi Pian. Au fost atât de multe încât, la un moment dat, cântăreţul Florin Salam, venit acolo să-l bocească, le-a atras atenţia participanţilor că nu se poate respira.

Poliţiştii au dat 113 amenzi în valoare de 40.000 de lei, dar spun că încearcă să-i identifice pe toţi cei care au participat la priveghi şi au încălcat toate normele de prevenire a îmbolnăvirii.

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei: Suntem în curs de indentificare a persoanelor, de pe internet, filmări.

Pe manelistul Florin Salam, poliţiştii l-au identificat uşor. Aşa că şi el se afla printre cei amendaţi. Ancheta îi vizează şi pe cei care ar fi trebuit să supravegheze astfel de adunări.

Bogdan Berechet: Suntem în curs de verificare dacă numărul de participanţi transmis este cel corect, dacă corespundea, dacă cel transmis pe intervale orare este cel corect.

Polițiștilor li s-ar fi transmis să nu intervină

 

În schimb, unul dintre reprezentanţii poliţiştilor susţine că forţelor de ordine li s-ar fi transmis să nu intervină.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol: ”Am stat de vorba cu colegii care mi-au spus că n-au făcut altceva decât să stea planton. Legea trebuia aplicată egal pentru cetățeanul de rând și pentru interlopi. Le-a a fost rușine, pentru că au fost nevoiți să stea în puncte fixe. Li s-a recomandat să nu intervină că să nu degenereze lucrurile. A fost o ezitare de intervenție în forță și astfel polițiștii au fost frustrați.”

Abia după 24 de ore, autoritățile au luat măsurile care trebuiau luate de la momentul 0. Joi, forțele de interentie au fost suplimentate, iar oamenii care voiau să între în curte numărați, astfel încât să nu depășească 50, iar toate străzile de pe lângă casă au avut traficul rutier restricționat.

Citește și...
Florin Salam, amendat după priveghiul lui Emi Pian. Mai mulți polițiști sunt anchetați
Florin Salam, amendat după priveghiul lui Emi Pian. Mai mulți polițiști sunt anchetați

Este anchetă în rândul polițiștilor care au intervenit la priveghiul liderului clanului Duduianu, Emi Pian, unde s-au strâns sute de persoane fără să poarte mască ori să păstreze distanța.

De ce a fost ucis de fapt
De ce a fost ucis de fapt "Emi Pian", şeful interlopilor Duduianu. Declaraţia bărbatului care l-a lovit cu cuţitul

Conflictul sângeros în urma căruia a murit ”Emi Pian”, liderul clanului Duduianu, a pornit de la motive aparent banale. Practic, șeful interlopilor le-a reproșat celor tineri că nu-i respectă pe cei mai în vârstă.

Interviu cu fostul șef al interlopilor, Nicolae Duduianu, tatăl lui ”Emi Pian”. Învățături din pușcărie
Interviu cu fostul șef al interlopilor, Nicolae Duduianu, tatăl lui ”Emi Pian”. Învățături din pușcărie

Nicolae Duduianu, zis ”Pian”, este tatăl lui ”Emi Pian”. Frații Ion și Nicolae Duduianu din Sintești, Ialomița, au pus bazele clanulului Duduienilor la sfârșitul anilor 80.

Recomandări
„e-Estonia, model pentru viitor”. Cât de ușor și cât de rapid se poate cumpăra și înmatricula online o mașină
„e-Estonia, model pentru viitor”. Cât de ușor și cât de rapid se poate cumpăra și înmatricula online o mașină

În timp ce noi încă luptăm cu birocrația, în Estonia o mașină poate fi cumpărată și înmatriculată online în doar câteva minute. Cetățenii stau comod acasă, aleg modelul și rezolvă totul pe internet.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE: „Anexarea celor patru regiuni nu va fi niciodată recunoscută”
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE: „Anexarea celor patru regiuni nu va fi niciodată recunoscută”

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni, demers considerat ilegal de către România, Uniunea Europeană şi NATO.

Silkeborg - FCSB, 5-0. Elevii lui Dică, umiliți în Grupa B a Conference League
Silkeborg - FCSB, 5-0. Elevii lui Dică, umiliți în Grupa B a Conference League

FCSB a fost învinsă, joi, de Silkeborg, în deplasare, scor 0-5, într-un meci disputat în Grupa B a Conference League.