Raluca Turcan afirmă că a descoperit copii fără CNP la verificarea ajutoarelor sociale. „Acei copii nu există”

Dată publicare: 09-03-2021 21:27
Dată actualizare: 09-03-2021 21:36


Raluca Turcan afirmă că a descoperit copii fără CNP la verificarea ajutoarelor sociale. „Acei copii nu există”

Copii fără cod numeric personal s-au descoperit la verificarea modului de acordare a ajutoarelor sociale, iar practic „acei copii nu există” afirmă ministrul muncii, Raluca Turcan.

 

Raluca Turcan a spus că, în urma verificării dosarelor în baza cărora s-a acordat beneficiile sociale, autorităţile au constatat că există copii care au ajuns la vârsta de 11 ani sau de 12 ani şi care nu au cod numeric personal.

„Acei copii nu există. Şi dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu, se îmbolnăveau mâine sau poimâine şi existau... sau dacă se prăpădeşte un astfel de copil nimeni nu ştia nici măcar că acel copil a existat. E dramatic de am descoperit”, a afirmat Raluca Turcan.

Raluca Turcan susţine că în profilul beneficiarilor de ajutoare sociale, 10% au patru clase sau mai puţin şi 27% nu au trecut de clasa a opta.

„În România avem 170.000 de titulari de ajutor social şi în total vreo 413.000 de beneficiari de ajutor social. Şi unii s-au simţit aşa, lezaţi, când am început o campanie să verificăm, să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apţi de muncă să primească repartiţii din partea noastră şi să meargă la muncă. Şi spun: dar de ce trimiteţi oamenii amărâţi să muncească? Păi un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii şi vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, la B1 Tv, potrivit news.ro.

Ministrul a explicat că, dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care trăiesc, teoretic, doar din ajutorul social.

"Acei copii sunt expuşi sărăciei crunte", a adăugat Turcan.

Ea a adăugat că persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate "pe toate căile" să se integreze în sistemul de muncă.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO