Radarul imposibil de detectat.Cum functioneaza noua "arma" a politiei impotriva soferilor vitezomani

Dată publicare: 13-07-2013 19:36
Dată actualizare: 16-07-2013 07:03


Cei care au circulat sambata cu viteza pe Drumul National 1, fie s-au ales cu o amenda usturatoare, fie cu permisul suspendat.

Din 20 de soferi, 4 sunt deja pietoni. Politistii le-au facut o surpriza neplacuta si au scos pe traseu un radar care bate pana la o mie de metri si este imposibil de detectat.

In mai putin de o ora de la demararea actiunii un singur echipaj de pe DN1 a reusit sa surprinda 15 vitezomani care circulau cu peste 100 de kilometri pe ora in conditiile in care limita de viteza este de 70 de kilometri pe ora.

Iata-l pe acest sofer, campion de week-end la capitolul viteza. A fost surprins de aparatul radar circuland in localitate cu aproape 160 de km ora.

Pentru cele 10 minute pe care le-ar fi castigat, soferului i s-a suspendat permisul in urmatoarele 90 de zile. La cateva minute distanta, un altul a fost tras pe dreapta pentru ca si el a scapat piciorul pe acceleratie.

"DN 1 este unul dintre cele mai pericuolase drumuri unde au loc cele mai multe accidente din cauza vitezei", spune Ciprian Olteanu.

Chiar daca au ramas cu permsiul in buzunar si cei care au primit doar o amenda spun ca ziua de 13 le-a purtat ghinion. In fata politistilor de la rutiera orice explicatie sau scuza nu-si mai avea rostul.

"Asta e, toata viata mea am visat sa ma fac pilot de F1 pe DN1"  si "Sunt in timpul serviciului, seful m-a trimis undeva"  asa s-au plans cei amendati.

Astfel de actiuni au mai avut loc pe Drumul National 7 dar si pe Centura Capitalei.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO