4.000 de oameni au manifestat în Piața Victoriei pentru susținerea DNA. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Proteste pentru susţinerea DNA şi a statului de drept au avut loc duminică seara în București și în mai multe orașe din țară.

Aproximativ 4.000 de oameni au ieșit în stradă în Piața Victoriei, scandând împotriva Guvernului.

Manifestanții i-au cerut demisia ministrului Justiției, care a anunțat că vrea revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

De asemenea și în alte orașe mari din țară au avut loc proteste.

Citește și
Proteste în Piața Victoriei
Noi proteste în Piața Victoriei: 100 de persoane au ieșit în stradă, vineri seară
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Desfășurarea evenimentelor live update:

UPDATE 21:00 Oamenii au plecat spre case. Au mai rămas aproape 100 de persoane în Piața Victoriei, care scandează împotriva Guvernului.

UPDATE 20:20 Sunt aproximativ 4.000 de persoane prezente în aceste momente în Piața Victoriei, care scandează împotriva Guvernului și o susțin pe șefa DNA.

UPDATE 20:00 Peste 3.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a protesta în legătură cu anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Traficul a fost închis pe tronsonul dinspre Statuia Aviatorilor spre Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră. Pe bulevardul Kiseleff se circulă.

Protestatarii scandează "PSD - ciuma roşie!", "Justiţie, nu corupţie!", "DNA să vină să vă ia!", "Tudorele fă ceva, dă-ţi demisia!", "DNA nu uita, noi suntem de partea ta!", "Hoţii!", "Cu Dragnea la puşcărie", "Condamnare cu executare" şi afişează mesaje precum "Noi gândim, nu ciordim!", "Justiţie pentru toţi!", iar unii flutură steaguri.

În zonă se află garduri montate de Jandarmerie.

UPDATE 19:10 Sunt 2.000 de oameni în aceste momente în Piața Victoriei.

Persoanele au adus cruci, pancarte și manechine cu chipul lui Tudorel Toader, îmbrăcate în pușcăriași.

Protestetarii strigă că politicienii vor să fure banii noștri și să trăiască liniștiți.

De asemenea, lui Tudorel Toader i se cere demisia.

UPDATE 18:55 Numărul protestatarilor a ajuns la 250 și crește rapid.

UPDATE 18:30 Sunt aproximativ 100 de persoane prezente în acest moment în Piața Victoriei.

Manifestanții scandează împotriva Guvernului și o susțin pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Orasele în care au fost anunțate manifestații

Manifestaţii de susţinere a DNA au fost anunţate şi în Alba Iulia (prefectură), Arad (în faţa primăriei), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (în faţa primăriei), Botoşani (Piaţa Revoluţiei), Braşov (prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiştilor), Constanţa (prefectură), Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (biserica de lângă prefectură), Târgu Mureş (prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi seară că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Proteste și în diaspora

Românii din diaspora anunţă şi ei că se vor solidariza cu cei din ţară, în Dublin, Milano, Viena şi Toronto.

„Da, ştim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor şi vor să trăiască liniştit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupţie, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 de milioane de euro. Adică bani furaţi de la români de către corupţi. (...) NU RENUNŢĂM, nu acceptăm un abuz făcut de o gaşcă de infractori”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti, relatează news.ro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Drapelul UE a ajuns în România. ”Avem datoria de a apăra valorile europene şi să nu cedăm”
Drapelul UE a ajuns în România. ”Avem datoria de a apăra valorile europene şi să nu cedăm”

Drapelul Uniunii Europene a trecut graniţa şi a ajuns sâmbătă în România.

Noi proteste în Piața Victoriei: 100 de persoane au ieșit în stradă, vineri seară
Noi proteste în Piața Victoriei: 100 de persoane au ieșit în stradă, vineri seară

Aproximativ 100 de persoane au protestat vineri în faţa sediului Guvernului în legătură anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind începerea procedurilor de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.