Proteste in toata tara, ziua 11. 3.000 de oameni au iesit in strada la Timisoara si au cantat melodiile de la Revolutie

timisoara

In jur de 3.000 de protestatari se aflau in strada la Timisoara, iar la Cluj si Sibiu cate 500 de persoane au venit in pietele centrale vineri seara, in jurul orei 20:00, pentru a cere demisia Guvernului si continuarea luptei anticoruptie.

TIMISOARA

Circa 3.000 de persoane au manifestat, vineri seara, in Piata Victoriei din Timisoara, potrivit reprezentantilor fortelor de ordine, dupa ora 20,00, oamenii cerand demisia Guvernului si a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Manifestantii spun ca nu mai vor penali in functii de ministri, de parlamentari sau in alte functii publice. In acest sens, ei au amintit si numele fostului ministru PSD Dan Sova.

Multimea cere inlaturarea coruptilor din astfel de posturi, precum si aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, respectiv, ''fara penali in demnitati si functii publice''.

Citește și
aplicatie
"Ce zice legea?" Planul a 50 de programatori si specialisti in domeniul juridic de a explica legile pentru toata lumea
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Protestatarii au scandat, printre altele, ''Fara hoti'', ''Pana la capat'', ''Uniti salvam toata Romania'', si poarta pancarte cu mesaje impotriva lui Liviu Dragnea, a coruptiei, a hotiei.

Intre episoadele de scandari si discursuri, manifestantii se incalzesc sarind si scandand ''Cine nu sare, nu vrea schimbare'', se canta melodiile Revolutiei din 1989 si cele deja consacrate acestui protest.

Numarul celor care vin in piata este usor superior celui al oamenilor care pleaca din cauza frigului, in general, parinti cu copii sau batrani.

CLUJ

Aproximativ 3.000 de persoane, in momentele de varf, potrivit fortelor de ordine, au fost la protestul de vineri seara de la Cluj-Napoca, indreptat impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD.

Protestul a fost programat sa inceapa la ora 19,00, cand in Piata Unirii au fost cateva sute de persoane, iar apoi numarul manifestantilor a crescut semnificativ, mai ales in timpul marsului derulat prin zona centrala a orasului.

Incepand cu ora 21,45, multimea revenita in Piata Unirii a inceput sa se disperseze.

Unul dintre protestatari, Bogdan Radulescu, a declarat, la microfon, ca o trupa de artisti a compus un imn al clujenilor, piesa care a fost difuzata pentru prima data vineri seara, in Piata Unirii. 'Romania, Romania-i tara mea/ Romania, si nu vreau sa plec din ea', spune cantecul.

SIBIU

Peste 500 de protestari, potrivit unor estimari oficiale, s-au strans vineri seara, in jurul orei 20,00, in Piata Mare din centrul municipiului Sibiu, la o manifestare avizata de autoritatile locale.

Oamenii au avut steaguri, vuvuzele si pancarte cu lozinci impotriva PSD si a Guvernului.

Protestele sunt programate sa dureze zilnic, pana in 15 februarie, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei sibiene.

IASI

Aproape 100 de persoane au iesit vineri seara in Piata Unirii, in cea de-a unsprezecea zi de protest impotriva Guvernului.

Protestatarii au ignorat faptul ca mercurul din termometre a scazut la -15 grade Celsius si au iesit in piata, in speranta ca actuala guvernare isi va depune mandatul.

Ca si pana acum, manifestantii au scandat lozinci antiguvernamentale si impotriva PSD, dar, mai ales, impotriva coruptiei.
Ei au scandat "Rusine, rusine sa va fie", "Rezistam", "PSD, partid de hoti, nu ne-ati cumparat pe toti".

Pe forumurile de socializare este anuntat ca duminica seara la Iasi va fi organizat un miting de protest de mai mare amploare.

BRASOV

In jur de 250 de persoane s-au adunat vineri seara, in jurul orei 20,00, pentru a 11-a zi, in fata Prefecturii Brasov ca sa protesteze impotriva Guvernului. Manifestantii au cerut demisia primului ministru Sorin Grindeanu si a intregului Guvern.

"Guvernul este compromis iremediabil si trebuie sa plece. Ar trebui sa inteleaga ca dupa protestele pasnice de amploare ar trebui sa demisioneze. Un Guvern care scoate in strada jumatate de milion de oameni in 10 zile de proteste nu pare a fi un guvern legitim. Orice guvern din lume pana acum ar fi demisionat. Nu avem de ce sa devenim mai putin vigilenti. Vom iesi in strada in continuare", a spus unul dintre participantii la actiunea de protest.

S-a scandat "Demisia", "ALDE si PSD aceeasi mizerie", "Uniti salvam toata Romania", "Justitie nu coruptie", "Nu vrem sa fim o natie de hoti", "Hotii", "PSD-Ciuma rosie", "Jos ,jos, jos, Guvernul mincinos". Protestatarii au fluturat steaguri si fluiera din vuvuzele. Actiunea de protest nu este autorizata.

GALATI

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat vineri seara pe esplanada din fata Prefecturii Galati si au protestat impotriva Guvernului Grindeanu, in care spun ca nu mai au incredere si ii cer demisia.

Manifestantii au scandat lozinci precum "PSD - ciuma rosie", "Bacalbasa si a ai lui, rusinea Galatiului", "Toate partidele aceeasi mizerie", "Ati dat pensii si salarii si-ati eliberat penalii", "Guvernati ca sa ne furati", "DNA-ul si poporul sa va scrie viitorul". Pe pancartele aduse de protestatari era scris "PDSR, PSD, primii inventatori ai coruptiei din Romania", "DNA Galati - bucuria borfasilor", "Sunt anticomunist, rezist la ploi, rezist la frig si am putere sa mai strig: nu mai suport".

Un tanar a afisat o pancarta pe care a scris "Rezist, ziua 11", iar un alt tanar le-a impartit celorlalti manifestanti hartii cu "Proclamatia Romania 2017+', o lista cu revendicarile protestatarilor din Timisoara.

Din cauza numarului redus de protestatari, dar si a vremii friguroase, oamenii au plecat acasa dupa aproape doua ore.

TULCEA

Circa 20 persoane s-au strans, vineri seara, pentru a 10-a zi consecutiv, in Piata Tricolorului din municipiul Tulcea, pentru a-si exprima solidaritatea cu manifestantii din Bucuresti care solicita demisia Guvernului.

Protestatarii au fluierat si au scandat lozinci antiguvernamentale timp de aproape o ora in fata statuii lui Mircea cel Batran, in jurul orei 20,00 in zona ramanand doar cativa tineri.

Ca in fiecare din ultimele noua seri, angajatii Inspectoratului Judetean de Jandarmi au fost in zona, dar nu au existat situatii care sa reclame interventia lor, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului, Marian Ciobotaru.

CONSTANTA

Un grup de circa 80 de manifestanti s-a reunit vineri pentru a 11-a seara in fata Prefecturii din Constanta, iar apoi au pornit intr-un nou mars de protest pe Bulevardul Regele Ferdinand, cu pancarte si drapele nationale, strigand lozinci antiguvernamentale si impotriva PSD.

Protestatarii au sustinut ca nu este suficienta demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache, si ca vor garantii ca Guvernul nu va lua decizii similare OUG 13.

Insotiti de jandarmi, ei au scandat in timpul marsului: "Hai ca se poate, faceti ca Iordache!","Jos Guvernul!","PSD, ciuma rosie", "Hotii, hotii", "Demisia" si "Sa ne unim cu totii impotriva penalilor!". Pe un banner lung a fost scris mesajul ca manifestantii constanteni sustin Proclamatia Romania 2017 de la Timisoara.

SATU MARE

Circa 20 de persoane au protestat vineri seara in centrul municipiului Satu Mare, impotriva Guvernului. Acestia au avut cateva pancarte cu mesaje de nemultumire la adresa PSD si a Guvernului.

Satmarenii veniti in strada au protestat pasnic, in liniste, manifestatia lor durand in jur de o ora. Protestul a fost autorizat.

BRAILA

Aproximativ 70 de persoane s-au adunat vineri seara, pe platoul din Piata Independentei din Braila, unde au protestat impotriva PSD si au cerut demisia Guvernului.

Manifestantii au purtat steaguri si pancarte si au scandat 'Iesiti din casa daca va pasa!', 'Jos Guvernul!', 'Noi nu renuntam, noua ne pasa!', 'PSD, ciuma rosie' si 'Hotii'.

Oamenii stransi in Piata Independentei, la o temperatura de minus 7 grade Celsius, s-au incalzit cu ceai si ciocolata calda, oferite de 'o persoana care le apreciaza efortul si rezistenta'.

Protestatarii s-au mobilizat, ca si in ultimele seri, pe retelele de socializare, unde a circulat un mesaj despre pericolul neadoptarii OUG 14 in Parlament, precum si de mobilizare la proteste.

'Daca OUG 14 nu este aprobata in Parlament, OUG 13 isi aplica efectele, pentru ca trec cele 10 zile! Nu-i mai credem, puterea actuala se agata de orice tertip pentru a scapa penalii de pedepse! Urata si atitudinea parlamentarilor braileni de la ALDE si PSD, care in timpul discursului presedintelui in fata Camerelor reunite ale Parlamentului au parasit plenul! In felul acesta se fac partasi la actiunile actualului guvern de a zadarnici lupta impotriva coruptiei in Romania! Se vede in acest fel ca slujesc doar niste interese de partid si nu interesele cetatenilor care le-au acordat votul! Ne vedem in fata Primariei incepand cu orele 19,00!', se arata in mesaj.

PLOIESTI

Cateva zeci de persoane au protestat, vineri, pentru a unsprezecea seara consecutiv, in centrul municipiului Ploiesti, manifestatii continuand sa scandeze impotriva Guvernului si impotriva PSD.

Protestatarii s-au strans in fata Palatului Administrativ, au intonat imnul national si au cerut demisia Guvernului, scandand "PSD, ciuma rosie", "DNA sa vina sa va ia", "Hotii" si "Rusine sa va fie".

Totodata, ei au continuat sa strige "Iesiti din casa daca va pasa", indemnandu-i pe ploiesteni sa iasa in strada pentru a manifesta.

CRAIOVA

Cateva zeci de persoane au protestat vineri seara, pentru a 11-a zi consecutiv, in Piata "Mihai Viteazul" - Piata Prefecturii din centrul Craiovei impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD.

Oamenii au stat in piata, la -4 grade Celsius, timp de aproape doua ore si, la fel ca si in serile precedente, au cerut demisia actualului Guvern, au scandat impotriva PSD si au purtat steaguri tricolore si pancarte pe care se putea citit "Transparenta, nu ordonanta de urgenta"; "Ghinion, rezistam!", "Coruptia ucide"; "Uniti, salvam toata Romania".

BISTRITA

Peste 50 de bistriteni s-au adunat, vineri seara, pentru a protesta in fata Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud fata de Guvernul Grindeanu, unii dintre ei purtand banderole albe cu mesajul "Rezist", iar altii purtand steaguri tricolore.

Actiunea a primit autorizatie din partea Primariei Bistrita, pentru intervalul orar 19,00 - 20,30, cu toate ca marti o astfel de incercare din partea celor care au iesit seara de seara nu a avut sorti de izbanda.

Cel care a cerut si obtinut autorizatia a adus cu sine o statie si un microfon si a dialogat cu cei adunati la prefectura. A fost citita noua proclamatie de la Timisoara, s-a ascultat Imnul Romaniei si s-a facut si o revista a presei cu evenimentele petrecute vineri in tara, stirea zilei fiind considerata inceperea judecarii pe fond a dosarului in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat de savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Printre cei care a vorbit protestatarilor s-a numarat si Violeta, profesor de economie, care a iesit in strada inca din seara in care a fost adoptata OUG 13 si spune ca va continua sa faca acest lucru nu doar pentru sine, ci si pentru copiii sai - o fata plecata in Anglia si un baiat stabilit la Sibiu. Aceasta a declarat ca nu intentioneaza sa renunte la protest deoarece nu are incredere ca "nu se repeta aceasta istorie".

"Nu am renuntat pentru ca nu am incredere ca nu se repeta aceasta istorie peste o luna sau peste doua luni. In momentul in care s-a da ordonanta 13, primul lucru pe care l-am facut a fost sa-l sun pe baiatul meu si sa-i spun: fa-ti bagajul si du-te. Este arhitect, ar putea sa munceasca in Romania, dar nu in conditiile astea, nu in conditii de instabilitate pe toate planurile, pentru ca politicul se imbina cu economicul pana la urma. O sa ramanem o tara de batrani, pentru ca oricum au plecat foarte multi tineri si oricum pleaca in continuare foarte multi tineri", este de parere Violeta.

Bistritenii care au protestat vineri seara au afisat pe pancarte mesaje mai vechi ("Rusine", "Demisia"), dar si altele noi: "Cand romanii stau in casa, PSD joaca pe masa" sau "Nu sunt inspirat, sunt suparat", dar si un mesaj de sustinere fata de Basarabia.

TARGU MURES

Aproape 30 de persoane au protestat, vineri seara, timp de o ora si jumatate, in fata Institutiei Prefectului - Judetul Mures, cerand demisia Guvernului pe motiv ca o singura demisie nu poate sterge modul 'incorect' in care a procedat in privinta adoptarii OUG nr. 13/2017.

Protestatarii, cu varste cuprinse intre un an si 60 de ani, au spus ca vor rezista in strada chiar daca vor ramane tot mai putini, intrucat nu sunt multumiti doar cu 'capul lui Motoc', ci doresc demisia intregului guvern.

Protestatarii au scandat 'PSD nu uita, tara asta nu-i a ta!', 'Jos Guvernul!' , 'Refuz acest abuz!', 'Rezistam, nu plecam!', 'Conducatori, nu dictatori!'

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Proteste in Piata Victoriei, ziua 11. 6.000 de oameni au infruntat gerul si au cerut demisia Guvernului:
Proteste in Piata Victoriei, ziua 11. 6.000 de oameni au infruntat gerul si au cerut demisia Guvernului: "We are back"

6.000 de persoane au protestat, vineri seara, pentru a unsprezecea zi consecutiv, in Piata Victoriei din Capitala, si au cerut demisia Guvernului Grindeanu.

"Ce zice legea?" Planul a 50 de programatori si specialisti in domeniul juridic de a explica legile pentru toata lumea

Sa facem legile pe intelesul tuturor, asta si-au propus cativa tineri programatori si specialisti in domeniul juridic, care vor lansa o platforma in care legile vor fi explicate pentru toata lumea.

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, pentru La Repubblica: Ma tem ca Ordonanta 13 ar putea intra totusi in vigoare
Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, pentru La Repubblica: Ma tem ca Ordonanta 13 ar putea intra totusi in vigoare

Laura Kovesi a declarat intr-un interviu acordat La Repubblica ca se teme ca Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale ar putea intra inca in vigoare, in cazul in care Ordonanta de abrogare va fi atacata si declarata neconstitutionala.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.