Protest inedit in Bucuresti. Adolescentii au ocupat o trecere de pietoni pe care a murit un prieten

22-07-2011 18:09

Zeci de adolescenti au ocupat simbolic trecerea de pietoni, unde in urma cu doua saptamani prietenul lor a fost spulberat de o masina.

Rudele, colegii si prietenii lui Iorgu Ispas, lovit violent pe zebra, s-au intors vineri pe strada Lascar Catargiu unde s-a petrecut tragedia.

O masina condusa cu viteza de un sofer incepator l-a aruncat zeci de metri. Iorgu avea doar 18 ani si s-a stins la patru zile de la accident in bratele mamei sale.

Soferii care au trecut prin zona au fost usor derutati. Au citit apoi pe bannerele pe care erau imprimate fotografiile adolescentului ucis mesajul: "Green is Black". Cu alte cuvinte degeaba treci strada pe verde pentru ca tot o patesti.

Desi nu au blocat nici macar o secunda strada pe care au traversat-o regulamentar de cateva ori, adolescentii au fost luati la ochi de jandarmi.

In cateva secunde niste zdrahoni in uniforma i-au inconjurat pe liceeni si au devenit usor agresivi. In opinia acestora tinerii participau la un miting ilegal.

De fata erau agentii de la Rutiera care nu numai ca nu au fost deranjati de aceasta manifestare, ba chiar s-au bucurat ca cineva ii ajuta in campania lor de prevenire a accidentelor.

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO