Zeci de comercianți au ieșit în stradă, după ce autoritățile locale au decis că vor scoate la licitație, pentru închiriere, fiecare tarabă din Piața Centrală a orașului.  

Oamenii sunt diperați și spun că nu au bani să plătească. Vestea că peste câteva zile vor trebui să liciteze și să ofere prețuri cât mai mari pentru a putea avea asigurată taraba în piață i-a înfuriat pe oameni.

Vânzător: „Mă face să mă bat cu colegul, să mă duc la el să-i dau în cap, bă de ce îmi luași dreptul meu de masă, nu se poate așa ceva.”

Vânzătoare: „Nu suntem mafie, nu suntem samsari, bișnițari.”

Vânzătoare: „Nu avem bani, noi nu ne putem ține de cei care au bani.”

Reporter: Cât ați vândut azi?

Vânzătoare: „De un milion și ceva.”

Comercianții spun că vor trebui să plătească sume mult mai mari decât cele de acum, iar asta îi va lăsa în timp fără locurile de muncă pe care le au de ani de zile.

Vânzătoare: „Ce e aia licitație în plic? Hoție la drumul mare!”

Vânzătoare: „Nu vrem licitație. Am în piață 20 și ceva de ani. Pentru ce licitație? Pentru ce? Dacă facem licitație ne pierdem locul de muncă.”

Vânzător: „Pot să ajungă și 7 și 10, 12, 15, depinde. Omul disperat dă, dar rămâi la suma respectivă și plătești ani de zile pe suma cu care ai licitat în plic închis.”

 

Horoscop 24 iunie, cu Neti Sandu. Zodia care are un an special

Cât timp a durat protestul în curtea primăriei, tarabele din piață au fost închise. Clienții și-au făcut cumpărăturile de la marketuri, exact ceea ce nu-și doresc vânzătorii.

Cumpărător: „De ce nu se vinde în piață?

Reporter: Ce v-au spus?

Cumpărător: „Că e miting.”

Reporter: Cum vi se pare?

Cumpărător: „Prost.

Vânzătoare: „Păi de ce prost, plătești tu mese în locul nostru aici?”

Cumpărător: „Păi mi se pare așa aiurea, am venit și eu după roșii și nu am de unde.”

Cumpărător: „E grevă, nu știu. Tarabele goale, goale.”

Reporter: Și ce faceți?

Cumpărător: „Cumpărăm din market, dacă nu sunt.”

Marcel Romănescu, primar Târgu Jiu: „Voi face tot ceea ce depinde ca în mod legal să găsim soluția ca după 1 ianuarie mesele pe care le veți licita în perioada imediat următoare, în mod transparent, să vă fie repartizate.”

Primăria promite că în schimbul unor chirii mai mari va oferi și condiții mai bune: piața va fi modernizată.