Protecţia Copilului intervine în cazul primarului din Sângeorz-Băi care s-a filmat cum își umilește fiica

Ultima actualizare: 17-09-2020 15:54
Traian Ogâgău
Facebook / Traian Ogâgău

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a anunțat, joi, că s-a sesizat în cazul primarului din Sângeorz-Băi care şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi, solicitând sesizarea organelor de cercetare penală.

"ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Autorității Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

De asemenea, Autoritatea cere presei să nu promoveze aceste imagini.

"În egală măsură, facem apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului. Pe cale de consecință nu încurajăm promovarea și distribuirea acestor imagini. ANDPDCA va monitoriza îndeaproape evoluția situației în acest caz și colaborează direct cu DGASPC Bistrița Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului", se mai arată în comunicat.

Primarul din Sângeorz-Băi s-a filmat cum își umilește fiica. A pus-o să stea dezbrăcată în genunchi

 

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi a filmat momentul în care îşi umileşte fiica, pe care a pus-o să se dezbrace şi să stea în genunchi şi cu mâinile ridicate deasupra capului, fetiţa fiind obligată să repete că va fi cuminte şi că nu îşi va mai face părinţii de râs.

Gazeta de Bistriţa a relatat că Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

„Conducerea I.P.J. BN a dispus efectuarea de verificări cu privire la imaginile apărute în spaţiul public”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Crina Sîrb.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, Ogâgău a transmis un comunicat referitor la ceea ce el a numit prejudiciul de imagine adus fetiţei sale Traiana de către PSD în plină campanie electorală.

”Viaţa personală este viaţă personală şi nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii! Defapt ce să ne mai mire, aţi dat foc la biserici ca să câştigaţi alegeri!”, afirmă Traian Ogâgău.

De asemenea, el a postat un mesaj video pe Facebook în care susţine că, „cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul”.

„Îi iubim când ne fac bucurii dar şi când mai greşesc, însă NIMENI, dar NIMENI nu se poate băga în viaţa nimănui să ne spună cum să îi creştem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greşesc”, a scris pe Facebook Traian Ogâgău.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO