Propunere: Elevii de a VIII-a și a XII-a revin primii la școală. Cum se vor da BAC-ul și evaluarea națională

Dată publicare: 27-04-2020 10:45
Dată actualizare: 14-05-2020 13:24
Sursa: C.A.


Primii care revin la cursuri ar putea fi elevii de a VIII-a și a XII-a, pentru a li se încheia situația, după care urmează și celelalte clase. De la BAC ar urma să fie scoase probele de competențe, iar la examene vor participa câte 10 elevi în sală.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) propune Ministerului Educației ca, în primele două săptămâni de la reluarea cursurilor, să revină la ore elevii de a VIII-a şi a XII-a pentru a li se încheia situaţia şcolară.

Apoi, revin cei din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu, care vor da teze şi vor fi ascultaţi pe baza recapitulărilor, pentru a li se încheia şi lor situaţia şcolară. 

Elevii vor învăţa în serii de câte 15, respectându-se distanţarea, iar sălile de curs vor fi dezinfectate zilnic şi între serii. Situaţia şcolară a copiilor din ciclul primar va fi încheiată online.

 

BAC 2020. Probele de competențe ar putea să nu mai fie susținute

 

În cazul examenului de Bacalaureat 2020, propunerea este ca probele de competenţe să nu mai fie susţinute, iar examenele scrise să fie date în unităţile de învăţământ, câte 10 elevi în fiecare clasă, aşezaţi în ordine alfabetică

Evaluarea se va face în unitatea de învăţământ, cu evaluatori de la alte şcoli, iar toate documentele se înregistrează şi se completează la unitatea de învăţământ de la care provine elevul.

Contestaţiile ar urma să fie depuse online, iar etapa vizualizării lucrărilor va fi eliminată.

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni cu premierul, cu miniştrii Sănătăţii, Internelor şi Educaţiei şi cu secretarul de stat Raed Arafat masurile de gestionare a epidemiei de coronavirus.

O posibilă temă de discuţie este modalitatea de reluare a cursurilor în şcoli, precum şi de desfăşurare a examenelor în acest an.


VIDEO PROTVPLUS.RO