Bacalaureat 2020. Ministerul Educației publică modele de teste pentru Evaluarea Națională și BAC 2020

Ultima actualizare: 14-05-2020 14:47
educatie
Pro TV

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, luni, modele de teste destinate elevilor care vor susţine examenele de Evaluare Națională 2020 și Bacaluareat 2020.

Testele de pregătire pentru Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020 au fost publicate pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament.

"În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale", a informat, luni, Ministerul Educației.

Teste de pregătire Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

 

Este vorba despre teste la limba română, limba maternă și matematică pentru elevii de clasa a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională, și teste de pregătire la mai multe discipline pentru examenul de Bacalaureat 2020.

Potrivit ministerului, testele, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen la Evaluare și Bacalaureat.

Este vorba despre teste de pregătire la limba română, matematică, istorie, chimie, fizică, biologie, georgrafie, informatică și socio-umane.

Scopul acestor teste este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene, se mai arată în comunicat.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor "Teleșcoala" vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Programul Teleșcoala, în parteneriat cu TVR, a început pentru elevii de gimnaziu şi liceu cu orele la romană şi matematica. Lecţiile la diferite materii - romana, engleza, matematica, istorie, logică sau geografie televizate vor fi difuzate zilnic, dimineaţa de la 9 orele de romană şi matematica pentru gimnaziu, iar de la ora 15 pentru clasa a12 a.

Cursuri suspendate pe perioada stării de urgență

 

Cursurile în învăţământul preuniversitar din România au fost suspendate pe perioada stării de urgență.

În urmă cu câteva zile, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spunea că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO