Proiectul „Petale zburătoare” s-a mutat pe internet. Cum poți admira zeci de fluturi aduși la Cluj din Asia şi America de Sud

Ultima actualizare: 20-10-2020 09:53

Zeci de fluturi exotici sunt, timp de două săptămâni, vedetele Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

Proiectul „Petale zburătoare” a ajuns deja la a patra ediţie, însă una cu totul specială, exclusiv online, adaptată vremurilor pe care le trăim.

Cei peste 40 de fluturi au fost aduşi din Asia şi America de Sud, special pentru expoziţia din Cluj-Napoca. Cum regulile în vigoare nu permit accesul vizitatorilor în sere, organizatorii au găsit soluţii. Vor pune la dispoziţia celor interesaţi scurte filmuleţe online.

Cristina Craioveanu, inițiatoarea proiectului „Petale Zburătoare”: „A fost provocarea de a realiza filmuleţe şi a prezenta informaţia altfel decât eram noi obişnuiţi până acum. A trebuit să învăţăm câteva tehnici de filmare, de montare de film”.

Expoziţia are deja tradiţie, dar anul acesta nu va mai fi asaltată de vizitatori.

Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice Cluj-Napoca: „Dacă anul trecut am avut peste 16.000 de vizitatori, era coadă la intrarea în sere, era coada la intrarea în Grădina Botanică, anul acesta, cum ne-am adaptat cu foarte multe dintre activităţile noastre, am trecut online”.

Prin acest eveniment, organizatorii urmăresc în primul rând un scop educativ: acela de a apropia copiii şi tinerii de natură.

Până în data de 30 octombrie, puteţi admira fluturii coloraţi, online, pe pagina de Facebook „Petale zburătoare”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO