45.000 de oameni au protestat in Capitala fata de Gratiere. Au "vizitat" CNA, Ministerul Justitiei si s-au oprit la Guvern


Ultimul update: Miercuri 01 Februarie 2017 00:03
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2017 09:54
Categorie: Stiri actuale

Pentru a doua duminica la rand, zeci de mii de romani au iesit in strada si au protestat fata de Legea gratierii pregatita de ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat recent ca nu vrea sa renunte la gratiere, ba chiar se gandeste la asumarea raspunderii in fata Parlamentului. Infuriati de acest proiect si de faptul ca nu se renunta la el, zeci de mii de romani din Bucuresti si peste 20 de orase au iesit duminica in strada, pentru a protesta.

Aproximativ 45.000 de oameni au participat la marsul care a cuprins opriri la CNA, Palatul Parlamentului si Ministerul Justitiei. Apoi, toata multimea s-a adunat in Piata Victoriei, la sediul Guvernului, unde a scandat impotriva executivului si in special impotriva lui Liviu Dragnea si Florin Iordache. Fortele de ordine au declarat ca nu s-a inregistrat niciun incident in timpul protestelor.

Luni are loc dezbaterea publica referitoare la proiectele de OUG privind gratierea unor pedepse si modificarea Codului penal si de procedura penala.

Citeste si:
-> Desfasurarea protestelor in tara
-> Reactia premierului Grindeanu fata de proteste si Legea gratierii

Desfasurarea protestelor din tara, livetext:

UPDATE 21:35 Protestarii au inceput sa paraseasca Piata Victoriei, dupa ce au manifestat timp de aproximativ patru ore impotriva proiectelor de ordonanta de urgenta in domeniul Justitiei.

UPDATE 21:10 Numarul protestatarilor a ajuns la 45.000 in Capitala, de peste doua ori mai mult ca in urma cu o saptamana. Atunci, au fost aproximativ 20.000.

UPDATE 20:55 Aproximativ 40.000 de oameni sunt in aceste momente in fata Guvernului. Dragnea este tinta preferata a ironiilor, potritit News.ro.

"Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati" si "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor", scandeaza manifestantii.

UPDATE 20:35 Zecile de mii de protestatari au ajuns in Piata Victoriei si scandeaza impotriva Guvernului.

Nu a fost inregistrat niciun incident in timpul protestelor de astazi, informeaza fortele de ordine.

UPDATE 20:10 Creste numarul protestatarilor din Capitala. Peste 30.000 de oameni au iesit in strada in acest moment in Bucuresti.

UPDATE 19:45 Numarul protestatarilor a ajuns la aproximativ 25.000 in Bucuresti, transmite News.ro.

UPDATE 19:40 Protestatarii din Bucuresti se indreapta spre Piata Victoriei, la Guvern. Pe drum s-a cantat imnul si s-a strigat "iesiti din casa, daca va pasa".

UPDATE 19:22 Manifestantii au trecut pe la sediul Avocatului Poporului, unde au scandat impotriva lui Victor Ciorbea.

UPDATE 19:10 Protestatarii din Capitala au ajuns in Piata Constitutiei, insa sirul de manifestanti, in jur de 20.000, se intinde de la Piata Universitatii.

O parte dintre protestatari a ajuns la sediul CNA si scandeaza "ati mintit poporul, cu televizorul", transmite News.ro.

UPDATE 18:56 Peste 500 de persoane participa duminica seara la Ploiesti la un mars organizat in semn de protest fata de modificarile propuse prin ordonanta in domeniul Justitiei, manifestantii cerand stoparea coruptiei.

UPDATE 18:50 Circa 100 de persoane au protestat, duminica seara, in pasajul pietonal Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare, fata de intentia Guvernului de a adopta ordonantele privind gratierea si modificarea Codurilor penale.

UPDATE 18:45 Aproximativ 15.000 de oameni se afla in acest moment in Bucuresti. Manifestantii se indreapta spre Piata Unirii.

UPDATE 18:40 Peste 12.000 de persoane s-au adunat in Bucuresti si scandeaza impotriva Ministrului Justitiei, transmite News.ro. FOTO: Dan Mihai Balanescu

UPDATE 18:34 Aproximativ 10.000 de oameni au iesit in strada in orasele din tara, in afara Capitalei, potrivit News.ro.

UPDATE 18:30 Proteste si in Teleorman. 50 de persoane au iesit in strada.

UPDATE 18:22 In Galati, 200 de oameni au iesit sa protesteze.

UPDATE 18:13 Numarul protestatarilor din Piata Universitatii a depasit 6.000, transmite News.ro.

UPDATE 18:04 Protestatarii care au venit duminica in Piata Universitatii din Capitala au ocupat bulevardul Nicolae Balcescu.

UPDATE 17:57 Peste 4.000 de oameni sunt in aceste momente in Piata Universitatii.

Protestatarii afiseaza pancarte cu mesaje precum: "Mandatati sa reprezentati, nu sa abuzati", "Grup infractional, treci la tribunal", "NU gratiere, DA scoli si spitale", "Referendum", "STOP Coruptiei", "Fara penali la guvernare", "Dragnea distruge Romania".

De asemenea, ei striga "Jos penalii!", "PSD, ciuma rosie".

Oamenii veniti in piata poarta pancarte si steaguri tricolore.

Jandarmeria face apel la megafon pentru respectarea ordinii publice si a integritatii corporale a persoanelor.

UPDATE 17:45 Zeci de persoane s-au adunat si in Bruxelles si in Paris pentru a protesta fata de Legea gratierii, transmite News.ro.

UPDATE 17:40 Tot mai multe persoane au inceput sa vina in Piata Universitatii. Numarul lor depaseste 1000 in acest moment.

UPDATE 17:34 Imagini din Piata Universitatii:

UPDATE 17:25 Peste 200 de persoane in aceste momente in Piata Universitatii. Circulatia se desfasoara normal, insa este posibil ca politia sa blocheze accesul pe anumite strazi daca se va aglomera.

UPDATE 17:15 Si in celelalte orase oamenii au inceput sa iasa in strada. La Sibiu au iesit 1000 de persoane, in timp ce la Cluj si Iasi, 200.

UPDATE 17:10 Aproximativ 100 de persoane s-au strans deja in Piata Universitatii.

O parte dintre ei are pancarte cu mesaje impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si ministrului Justitiei, Florin Iordache.

VIDEO PROTVPLUS.RO