Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Temperaturile vor scădea în a doua parte a săptămânii

prognoza meteo 30 mai 2022
Shutterstock

Valorile de temperatură vor scădea semnificativ în a doua parte a acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, şi va ploua pe arii extinse, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie.  

Vremea se va încălzi săptămâna viitoare însă temperaturile maxime nu vor mai depăşi 34 de grade.

Vremea în Banat

În Banat, valul de căldură se va menţine şi în zilele de 4 şi 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. Ulterior temperatura va scădea semnificativ, iar din 6 până în 11 iulie, media zilnică a maximelor va oscila între 26 şi 29 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 34 de grade spre data de 17 iulie.

Citește și Ce parlamentari au rămas fără imunitate în ultimii ani. Câți dintre ei au fost condamnați

Evoluţia temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 19...20 de grade în primele 3 zile, la valori în general de 13...16 grade pentru restul intervalului.

Citește și
Canicula
Vremea astăzi, 4 iulie. Prognoza meteo pentru București și restul țării
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7...11 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

Vremea în Crișana

În Crişana, valul de căldură se va menţine luni şi marţi, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. În perioada 6 - 11 iulie, scăderea de temperatură va fi semnificativă, astfel că media zilnică a maximelor va oscila între 24 şi 28 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 33 de grade spre data de 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 19 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 12...13 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 14...15 grade.

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7...13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, va fi cald la începutul acestei săptămâni, când media temperaturilor maxime va fi de 32...34 de grade. Vremea se va răci semnificativ în 6 iulie, iar până în 11 iulie cu mici variaţii de la o zi la alta se va înregistra o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 22 şi 26 de grade. După acest interval temperatura va creşte, iar până la o medie regională de 30 de grade în 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 16 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 10 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 12...13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în prima jumătate a intervalului (până spre 11 iulie) când pe arii relativ extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Ulterior probabilitatea pentru averse va fi mai redusă.

Vremea în Maramureș

În Maramureş, în primele două zile ale intervalului valul de căldură se va menţine şi la nivelul acestei regiuni unde media temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade, iar minimele vor fi de 17...18 grade. Perioada 6....11 iulie va aduce temperaturi uşor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 22...26 de grade şi minime ce vor scădea în unele dimineţi până spre 10...11 grade. Pentru a doua decadă a lunii iulie sunt estimate temperaturi în creştere treptată, maxime termice ce vor ajunge la 30 de grade şi minime în general de 13...14 grade.

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7...13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

Vremea în Moldova

În Moldova, valul de căldură va persista până miercuri 6 iulie, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime în general de 32...35 de grade şi minime ce se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Răcirea vremii estimată pentru perioada 7...11 iulie va aduce temperaturi maxime în medie de 24...26 de grade şi minime ce vor scădea în unele dimineţi până spre 12...13 grade. Ulterior temperatura va fi în creştere uşoară şi treptată, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minimele vor fi în medie de 15...16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în perioada 6 - 11 iulie când pe alocuri se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii restrânse.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, în primele 3 zile ale intervalului vremea se va menţine călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...32 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar în 10 şi 11 iulie, media zilnică a maximelor va fi de 25...26 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime în creştere uşoară, ce vor ajunge la o medie regională de 28...30 de grade.

Temperaturile minime vor fi în general de peste 20 de grade până în 7 iulie, apoi vor scădea la 16 grade în data de 11 iulie, iar până la finalul intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 7 - 10 iulie.

În Muntenia, în primele 3 zile ale intervalului vremea se va menţine călduroasă, caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 34...36 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar în 10 şi 11 iulie, media zilnică a maximelor va fi de 26 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime în creştere treptată, ce vor ajunge la o medie regională de 32...33 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 18...19 grade până în 7 iulie, apoi vor scădea la 14...15 grade în 11 şi 12 iulie, iar până la finalul intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în perioada 6 - 10 iulie când pe alocuri se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii restrânse.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în zilele de 4 şi 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 33...34 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar din 6 până în 12 iulie, media zilnică a maximelor va oscila între 26 şi 30 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 32...33 de grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 19 grade în primele 3 zile, la valori de 13...14 grade pentru 11 şi 12 iulie, apoi până la finalul intervalului se vor atinge 15...16 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată mai ales în prima jumătatea a intervalului. Aversele vor fi pe arii mai extinse în perioada 5 - 8 iulie. În restul intervalului, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată la începutul intervalului când media maximelor va fi de 22...23 de grade, iar a minimelor de 13...14 grade. Perioada 7 - 12 iulie va fi răcoroasă, cu maxime termice în general de 13...18 grade şi minime în medie pentru întreaga zonă montană de numai 6...9 grade. Încălzirea uşoară estimată pentru finalul intervalului de prognoză va însemna o creştere a temperaturilor maxime, la valori în medie de 20 de grade, dar şi a minimelor ce se vor situa în jur de 10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până în 11 iulie, astfel că aversele vor fi însemnate cantitativ şi se vor semnala aproape zilnic. După acest intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. Cum va fi vremea în București
Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, noi atenționări de tip cod galben și portocaliu de furtuni, fiind în continuare valabile și avertizările de caniculă.

Vremea astăzi, 4 iulie. Prognoza meteo pentru București și restul țării
Vremea astăzi, 4 iulie. Prognoza meteo pentru București și restul țării

Luni canicula se intensifică, iar în Câmpia de Vest vremea atinge 38 de grade Celsius. O să fie caniculă şi în centru, în sud şi în est, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie şi de deal.

O tornadă a făcut ravagii în doar câteva minute în China
O tornadă a făcut ravagii în doar câteva minute în China

O tornadă puternică a provocat pagube serioase într-un oraș din sudul Chinei.

Vremea azi, 3 iulie. Vom avea caniculă dimineața și furtuni la amiază
Vremea azi, 3 iulie. Vom avea caniculă dimineața și furtuni la amiază

Meteorologii anunță caniculă şi disconfort termic, duminică, mai ales în zonele de câmpie. Din a doua parte a zilei, vor fi perioade cu averse zgomotoase, la deal, la munte, dar şi în nord-estul, centrul şi sud-vestul tãrii.

Vremea azi, 2 iulie. Se anunţă o amiază caniculară, cu 36 de grade la umbră
Vremea azi, 2 iulie. Se anunţă o amiază caniculară, cu 36 de grade la umbră

Sâmbătă mai scad temperaturile, dar în vest, în sud şi pe partea estică se anunţă o amiază caniculară, cu 36 de grade la umbră. În a doua parte a zilei, în jumătatea vestică şi la munte vor fi perioade cu averse zdravene.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.