Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Se anunță zile de caniculă

×
Codul embed a fost copiat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 20 iunie - 3 iulie.  

Conoform ANM, următoarele două săptămâni vor fi călduroase, cu temperaturi caniculare în zilele de 20, 25, 26 și 27 iunie.

Banat

În prima săptămână valorile termice diurne vor fi de 30...33 de grade, mediat regional (cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 20, 25, 26 şi 27 iunie). Ulterior datei de 27 iunie, variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel încât, mediat regional, maximele se vor situa în jurul a 32 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 20 – 24 iunie de valori cuprinse între 14 şi 17 grade, în medie. În perioada 25 -29 iunie, minimele se vor situa în jurul a 18 grade, apoi până la sfârşitul intrvalului vor coborî uşor spre 16 grade, mediatregional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 22 iunie.

Crișana

În prima zi a intervalului media maximelor va fi de 32...33 de grade, apoi va scădea până spre 28 de grade, valoare ce va caracteriza intervalul 21 – 23 iunie. Ulterior, media maximelor va creşte spre 34 de grade, în ziua de 25 iunie, apoi vor scădea spre 32 de grade, valoare în jurul căreia în intervalul 27 iunie -03 iulie variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Minimele vor creşte de la 14 grade în medie, în 20 iunie, spre 16 grade în 21 iunie, apoi vor scădea spre 12 grade în data de 22 iunie. Ulterior acestei date (22 iunie) minimele vor creşte treptat până spre 18 grade, în medie în nopţile de 26 şi 27 iunie. După data de 27 iunie, variaţiile vor fi nesemnificative, media minimelor situându-se în jurul a 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în 22 iunie, apoi în perioada 25 -28 iunie.

Translivania

În intervalul 20- 23 iunie maximele vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade, mediat regional, apoi vremea se va încălzi urmând ca în zilele de 25 şi 26 iunie, media maximelor să urce spre 32 de grade. Ulterior zilei de 26 iunie şi până la sfârşitul intervalului variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de 13...14 grade, mediat regional în primele nopţi, apoi vor scădea spre 8 grade în 22 iunie. Ulterior datei de 22 iunie, media minimelor va creşte treptat până spre 16 grade, în 28 iunie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative, urmând ca până la sfârşitul intervalului să se atingă 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 23 iunie, apoi în intervalul 25 iunie -03 iulie.

Citește și
ploaie
Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală

Maramureș

Pornind de la 32 de grade, în medie în prima zi a intervalului, maximele vor coborî spre 26...27 de grade în perioada 21-23 iunie, apoi vor creşte spre 31...32 de grade în perioada 24 -26 iunie. Ulterior zilei de 26 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză variaţiile vor fi nesemnificative, astfel încât maximele se vor situa în medie în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de 14...16 grade, mediat regional în primele nopţi, apoi vor scădea până spre 10 grade în 22 iunie, pentru ca apoi să crească spre valori în jurul a 16 grade în 26 iunie. După data de 26 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză variaţiile vor fi nesemnificative, media minimelor situându-se în jurul a 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mare în intervalul 25 iunie -03 iulie.

Moldova

Media regională a maximelor va coborî de la 32 de grade în prima zi a intervalului, spre 26 de grade în 22 iunie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media maximelor va atinge din nou 32 de grade în zilele de 25 şi 26 iunie. În a doua săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele, de 14...16 grade, mediat regional în primele nopţi vor scădea spre 12 grade, în data de 22 iunie, apoi vor creşte treptat până spre 17...18 grade (în perioada 26 – 29 iunie). Ulterior datei de 29 iunie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile nu vor fi notabile, astfel încât în medie se vor atinge valori minime de 16...17 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 26 – 30 iunie.

Dobrogea

În prima săptămână din interval vremea va fi călduroasă local în zona continentală, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor fi de 26...29 de grade, cu cele mai mici valori în 20, 22 şi 23 iunie. Ulterior regimul termic nu va avea variaţii semnificative şi se va menţine la medii de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere treptata până în 26 iunie, de la valori medii de 16 grade până spre 19 grade, iar după această dată, vor fi relativ constante. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în intervalul 23...28 iunie, însă acestea se vor manifesta doar pe suprafeţe mici şi cu precădere după-amiaza.

Muntenia

În intervalul 20...26 iunie, deşi valorile termice diurne vor fi variabile, cu medii între 30 şi 34 de grade, vor caracteriza o vreme călduroasă în zona de câmpie. Din 26 iunie, mediile maximelor se vor păstra relativ constante, la 33...34 de grade. Minimele vor porni de la valori mediate regional de 14...16 grade şi vor ajunge la 17...19 grade până în 27 iunie, apoi se vor menţine la valori apropiate pe toată perioada de prognoză. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 21 şi 23 iunie şi din nou între 26 şi 30 iunie.

Oltenia

Vremea va fi călduroasă la câmpie în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor avea variaţii între 30 şi 34 de grade, cu cele mai scăzute valori în 20 şi 23 iunie. Minimele termice vor fi în creştere treptată în prima săptămână, de la medii de 14 grade la 18 grade, apoi se vor menţine în jurul acestor valori până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 23 iunie şi din nou în 28 iunie.

La munte

Regimul termic diurn va avea variaţii mai ales în prima săptămână de prognoză, cu medii de 18 grade până la 22 de grade, apoi se va menţine relativ staţionar, la valori mediate de 20 de grade. Minimele nocturne vor fi în medie de 6 grade în 22 iunie, apoi se vor situa între 10 şi 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor manifesta cu precădere după-amiaza şi cu caracter local.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi. Ce temperaturi vor fi
Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi. Ce temperaturi vor fi

Ziua de astăzi ne-aduce vreme mai bună, averse trecătoare în sudul țării și pe la munte și un vânt mai insistent în est și în sud-vest. Maximele termice pornesc de la 22-23 de grade în depresiuni și pe litoral și ajung la 30 de grade în vestul României.  

Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală
Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală

A început furtuna, azi, 17 iunie, în București. Vineri seară, în Capitală, se anunță ploi, descărcări electrice și vânt puternic. 

Lucian Bode, despre furtuna din Capitală: „Au fost într-adevăr anumite mesaje RO-Alert care s-au dat târziu”
Lucian Bode, despre furtuna din Capitală: „Au fost într-adevăr anumite mesaje RO-Alert care s-au dat târziu”

Capiatala a fost lovită, marți, de o puternică furtună. Bucureștenii au fost anunțați prin mesaje RO-Alert de codul portocaliu de vreme rea, însă după ce a început vijelia.

Se redeschide circulația pe Transfăgărăşan
Se redeschide circulația pe Transfăgărăşan

Circulaţia rutieră se redeschide pe Transfăgărăşan începând de miercuri, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  

VIDEO. Furtună și Cod Portocaliu în București. Capitala a fost lovită de ploi și grindină
VIDEO. Furtună și Cod Portocaliu în București. Capitala a fost lovită de ploi și grindină

Capitala a fost, marți, lovită de furtună, după ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o avetizare meteorologică cod portocaliu de vreme rea.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.