Profesorii au ratat startul vaccinării. Foarte puțini vor avea prima doză înainte de începerea școlii, pe 8 februarie
Peste trei săptămâni ar trebui să înceapă școlile, însă profesorii au ratat startul vaccinării. Abia acum și-au desemnat reprezentanții care îi vor înscrie pe platforma pentru imunizare, iar locuri nu prea mai sunt.
În consecință, sunt școli în care niciun profesor nu a fost programat. ”Dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze personalului din învățământ, cu siguranță o vom face”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță.
În Capitală, toate cele 418 unităţi de învăţământ de stat, dar şi 207 şcoli private au desemnat câte un responsabil care să introducă şi să programeze, pe platforma guvernului, angajaţii care doresc să se vaccineze. Nu mai sunt însă locuri disponibile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
La Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara au fost programaţi pentru vaccin doar 32 de profesori, din 97 de doritori. În oraş, primăria a reuşit să amenajeze numai două centre de vaccinare, aşa că locurile s-au epuizat rapid.
Sorin Ionescu, director Colegiul Naţional Bănăţean: „Avem şi un coleg care a ales să meargă la Lugoj pentru a se vaccina, ceilalţi au optat pentru a aştepta momentul în care în Timişoara sau în zona limitrofă apar locuri. Sigur, noi ne-am fi aşteptat că tot acest proces de vaccinare să se întâmple oarecum instituţionalizat, să participăm în una-doua-trei zile cu toţi colegii la vaccin.”
Virgil Julian Popa, profesor Colegiul Naţional Bănăţean: „Doresc să mă vaccinez pentru binele meu şi pentru binele colectivului în care lucrez şi mai ales al elevilor, pentru noi profesorii este foarte important să lucrăm față în faţă cu ei.”
Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță: „Există o evaluare împreună cu colegii din grupul medical de la INSP şi MEC prin care dorim să vedem care este numarul de persoane eligibile din minister, din sistemul de învăţământ, raportat la numărul dozelor disponibile şi dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze către persoanele din învăţământ cu siguranţă o vom face.”
Autorităţile promit şi organizarea unor seminarii în care specialiştii să le explice cadrelor didactice beneficiile vaccinării. Până acum, numai 45% dintre angajaţii din sitemul preuniversitar şi-au exprimat dorinţa să se vaccineze.
Aşadar prea puţini profesori vor fi vaccinaţi fie şi cu prima doză atunci când vor merge la şcoală, în 8 februarie.