Cazul profesorului care ar fi comis gesturi obscene. Preotul suferă de o boală și avea mâncărimi

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Răsturnare de situaţie în cazul preotului profesor de religie, reclamat că s-ar fi masturbat în fața elevelor, în timpul unei ore.

Mama unei fete a depus reclamaţia, făcută pe baza unei filmări cu telefonul mobil, iar astăzi omul şi-a dat demisia din învăţământ.

Elevii însă îl susţin şi spun că gestul a fost greşit interpretat, iar conducerea şcolii vine cu informaţii suplimentare: părintele este bolnav, a suferit o operaţie şi face un tratament care poate da mâncărimi de piele, ca efect secundar.

Scandalul a fost declanşat de mama unei eleve, care a găsit în telefonul mobil al fetei imaginile ce i s-au părut revoltătoare.

"Ea nu prea a vrut să-mi spună de frică şi de ruşine. I-am luat forţat telefonul şi m-am uitat", povestește mama copilei.

Femeia a depus imediat o plângere la poliţie şi a înştiinţat conducerea şcolii. Fără să comenteze cele întâmplate, profesorul şi-a depus demisia. Acesta a fost al doilea gest al său interpretat greşit.

"Domnul profesor şi-a depus deja demisia pentru a nu afecta imagina şcolii. Se va realiza o anchetă a tuturor faprtelor şi persoanelor implicate în incidentul de ieri", a explicat Laura Pitariu, reprezentant al Inspectoratului Școlar Sibiu.

Conducerea şcolii a dezvăluit însă informaţii care îl pun pe dascăl mai presus de orice bănuială.

Elevii din clasă spun că ei nu au văzut aşa ceva, erau doi elevi situaţi în prima bancă, ziceau că nici poveste de aşa ceva. A fost bolnav de cancer, se pare că din nou din ultimele date pe care le-a prmit, boala a revenit. Este sub tratament”, explică un consilier al Liceului Tehnologic Nicolae Tecu din Copșa Mică.

Preotul slujeşte la o biserică din Mediaş iar enoriaşii au toată încrederea în el.

Nu cred, nu cred aşa ceva. Are familie, are copii. Şi e şi bolnav. Nu cred. E un om foarte bun şi înţelegător", spune o enoriașă.

Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza a anunţat că va analiza acest caz şi preotul ar putea fi caterisit dacă este vinovat. Ierarhul a amintit însă că părintele este bolnav şi a suferit o operaţie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO