Profesoara la un liceu din Constanta, acuzata de proxenetism. Reteaua construita impreuna cu un politist si un jandarm


Ultimul update: Vineri 31 Ianuarie 2014 07:03
Data publicarii: Marti 28 Ianuarie 2014 17:03
Categorie: Stiri actuale

Un politist, o profesoara de la liceu respectabil si un jandarm din judetul Constanta sunt cercetati pentru proxenetism. Cei trei, alaturi de alte 16 persoane, racolau tinere, unele dintre ele minore, pe care le obligau sa ofere servicii intim.

Serviciile erau contra cost, iar totul se intampla intr-un salon de masaj sau in diverse hoteluri din Constanta, Eforie si Navodari. Proxenetii au fost ridicati de procurorii DIICOT in urma unor perchezitii. Potrivit anchetatorilor, reteaua functiona inca din anul 2012, iar fiecare mebru avea un rol bine stabilit.

Astfel, politistul tinea reteaua la curent cu eventualele razii, profesoara punea anunturi de internet in vederea racolarii tinerelor, iar jandarmul transporta fetele chiar la domiciulul clientilor. In urma perchezitiilor, oamenii legii au identificat 26 de tinere, inclusiv minore, implicate in aceasta poveste.

In casele suspectilor au fost gasite mai multe cartele SIM, calculatoare, laptopuri si stickuri de memorie, dar si o suma importanta de bani obtinuta, cel mai probabil, de pe urma tinerelor care erau obligate sa se prostitueze. Sapte dintre cei 19 membri ai retelei, printre care politistul si jandarmul, au fost arestati.

Politistii de la DIICOT i-au urmarit pe membrii retelei aproape o jumatate de an. Asa au reusit sa stranga dovezi pentru a demonstra ca sub paravanul salonului de masaj 26 de tinere erau exploatate. Cei 19 membrii ai gruparii infractionale actionau dupa un plan bine pus la punct. Pionii principali erau politistul si jandarmul. Clientii intretineau relatii sexuale cu fetele intr-o casa unde functiona ilegal un salon de masaj erotic.

Tinerele erau racolate de profesoara, iar conducerea scolii unde aceasta preda nu avea nicio banuiala despre cel de-al doilea "loc de munca" al cadrului didactic. Bianca Ibadula, consilierul de imagine al liceului: "Un profesor bun, un cadru didactic cu rezultate, nu am avut nicio banuiala ca ar fi fost astfel de activitati in spatele imaginii de profesor".

Judecatorii au decis arestarea politistului si a jandarmului. Profesoara este cercetata in stare de libertate. Subcomisar Carmen Serbanescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Constanta: "Conducerea IPJ a decis suspendarea acestuia, iar in momentul trimiterii in judecata se va dispune punerea la dispozitie".

Anchetatorii sustin ca tot in cadrul retelei activa si un cunoscut artist local specializat in figurine din nisip.

VIDEO PROTVPLUS.RO