Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, despre campania de vaccinare: ”Toate întrebările sunt legitime, oricât de exotice ar părea”

20-12-2020 10:12


Campania de vaccinare împotriva COVID-19 ar urma să înceapă și în România după Crăciun. În prima faza vor fi vaccinate cadrele medicale și persoanele vulnerabile, iar restul populației, de-abia în primăvară.

 

Până atunci însă, noile vaccinuri produse în timp record de către giganții farma au stârnit discuții aprinse pe tot globul.

Tocmai de aceea, pentru a avea succes, o astfel de campanie de vaccinare trebuie însoțită de o comunicare intensă și completă.

Discutăm despre acest subiect acum cu prof. univ. doctor Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA.

”Ceea ce se întâmplă în România este conectat cu ceea ce se întâmplă în SUA și în Uniunea Europeană. În această perioadă este foarte mare nevoie de comunicare, de informare, este foarte mare nevoie de dialog, de conversație, de comunicare empatică. Cel mai important în această perioadă este ca preocupările, anxietățile, întrebările publicului să fie cunoscute. Aș fixa ca obiectiv prioritar în această perioadă să ascultăm foarte mult părerile oamenilor, preocupările lor, pentru că putem fi de acord că există o stare de neliniște în legătură cu acest vaccin”, a declarat decanul de la SNSPA.

Potrivit acesteia, ”în acest moment există o platformă națională de informare cu privire la campania de vaccinare, o platformă care începe să crească, este în topul căutărilor pe Google.

A fost lansată și pagina de Facebook a comitetului național care se ocupă de vaccinare, astfel încât în acest moment avem o sursă oficială de informare cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid”.

 

”Această decizie trebuie luată pe îndelete”

 

”Este foarte important să ne rezervăm timp pentru a ne informa, decizia cu privire la vaccinare este importantă pentru noi, pentru familiile noastre, pentru comunitatea căreai îi aparținem. Această decizie trebuie luată pe îndelete, în urma consultării informațiilor credibile și în urma dialogului cu cei care sunt de strictă specialitate în ceea ce privește vaccinarea. Sper ca această campanie să fie dominată de această idee de empatie, de înțelegere, de dialog. Toate întrebările legate de vaccinare sunt legitime, pe picior de egalitate, oricât de exotice poate ni s-ar părea anumite preocupări. După părerea mea de expert, răspunsurile la aceste întrebări ar trebui să vină de la oamenii de strictă specialitate”, a mai spus prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO