Procurorul Bologa, propus ca șef la DNA, vrea să-i ascundă de televiziuni pe cei arestați pentru corupție

Ultima actualizare: 21-01-2020 19:37
politist catuse
Pro TV

Procurorul Crin-Nicu Bologa, propus de ministrul Cătălin Predoiu la şefia DNA, ar vrea ca - pe viitor - să-i protejeze pe cei care vor fi aduși la sediul DNA și care nu doresc să fie filmate de televiziuni.

În timpul interviului pe care l-a susținut în 16 ianuarie la Ministerul Justiției, în calitate de candidat la funcția de șef al Direcției Naționale Antocorupție, Bologa a spus că ”persoanele arestate aduse la DNA pot intra la sediul central pe uşa din spate”.

Motivul invocat de procurorul Bologa: ”s-au plâns foarte multe din persoanele cercetate că au fost linşate mediatic”.

"Am trecut acolo (în proiectul managerial - n.r.), pentru că s-au plâns foarte multe din persoanele cercetate că au fost linşate mediatic prin intrarea pe uşa principală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Persoanele arestate aduse la DNA pot intra la sediul central pe uşa din spate şi, punctual, la fiecare serviciu teritorial va trebui găsită o soluţie. (...) În foarte multe cazuri expunerea mediatică le aparţine şi inculpaţilor, ca şi avocaţilor acestora, şi atunci va trebui identificată această posibilitate la care pot apela în momentul în care vor fi citaţi şi nu vor să fie expuşi public, ştiind faptul că în faţă la DNA sunt permanent televiziunile şi ziariştii, o cale de acces prin spatele instituţiei, să fie accesul cu maşina acolo, sigur, sub controlul pazei, astfel încât să nu fie expuşi public şi să nu mai apară ca şi cum DNA ar condamna dinainte oamenii şi ar linşa mediatic înainte de a fi judecaţi şi condamnaţi", a declarat Bologa la interviul susţinut pentru numirea şefului DNA, desfăşurat la Ministerul Justiţiei.

Referitor la prezenţa presei la intrarea în Direcţia Naţională Anticorupţie, el a precizat că, dacă va identifica scurgeri de informaţi din instituţie, va lua măsuri ce duc până la revocarea din DNA.

"Scurgerea de informaţii poate să aparţină Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau chiar persoanei invitate a DNA sau apărătorilor acestora. Eu va trebui să mă asigur, prin comunicare permanentă cu colegii mei, să nu linşăm mediatic, să nu încălcăm prezumţia de nevinovăţie şi ceea ce depinde de noi să o rezolvăm privind scurgerea de informaţii. În momentul în care vom identifica asemenea scurgeri de informaţii, voi lua măsuri care vor merge până la revocarea din DNA şi până la sesizarea Inspecţiei Judiciare. Numai că nu voi putea controla dacă scurgerea de informaţii aparţine inculpaţilor, martorilor, părţilor vătămate sau avocaţilor acestora", a precizat Bologa, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a propus pe Crin-Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz.

După obţinerea acestui aviz, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii noului şef al DNA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO