Probleme pentru "Regele Internaţional al Romilor", Dan Stănescu. "Palatul" său a fost percheziționat

Dată publicare: 25-03-2021 19:32
Dată actualizare: 25-03-2021 19:49


Zeci de percheziții au avut loc, în această dimineață, în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj la firme și persoane suspectate că ar fi obținut ilegal subvenții pentru angajarea unor persoane în pandemie.

Cei vizați în dosarul penal sunt Dan Stănescu, cel care se recomandă "Regele Internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni", fiul lui, nora și o contabilă care lucra pentru ei.

La acțiune au participat peste 150 de polițiști din șapte județe, printre care și luptători de la serviciul de acțiuni speciale.

Cei mai mulți au fost mobilizați la "palatul" regelui Stănescu, aflat în Costești. Acesta, fiul și nora lui, sunt suspectați că au obținut în mod ilegal subvenții de 400.000 de lei, adică jumătate din salariile unor oameni angajați doar pe hârtie.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș: "Profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei ar fi recrutat 68 de persoane cărora le-ar fi întocmit contracte individuale de muncă fictive, acestea neprestînd activități cu scopul de a obține subvenții pe care le-au folosit în interes propriu".

Prejudiciul este calculat pentru perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021. Suspecții ar fi pretins că au angajat șomeri care aveau slabe șanse să-și găsească un loc de muncă: tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani și oameni de peste 50 de ani. Doar că actele depuse la agenția de ocupare a forței de muncă erau false, potrivit autorităților.

Cristina Cotescu, jurist AJOFM Argeș: "Au depus, conform procedurii, documentele la AJOFM, online, în majoritatea cazurilor, deoarece pe perioada stării de urgență se permite și acest lucru. AJOFM făcea controale, să vadă dacă oamenii, astăzi, muncesc sau nu".

Polițiștii au fost cei care au înștiințat agenția că a fost înșelată.

De altfel, la instrumentarea cazului a contribuit și direcția de operațiuni speciale, care poate face filaj și interceptări telefonice. Toți cei 68 de oameni angajati fictiv sunt, deocamdată, martori în dosar.


VIDEO PROTVPLUS.RO