Printul Nicolae, nepotul regelui Mihai, se va muta definitiv in Romania

Ultima actualizare: 03-11-2012 22:47

Alteta sa regala, principele Nicolae, se muta definitiv in Romania. Nepotul Regelui Mihai va prelua o parte din atributiile publice ale Casei Regale si pentru asta va locui in permanenta in tara noastra.

Tanarul de 27 de ani a fost prezent la toate evenimentele importante ale familiei regale, din ultimii ani.

Este nonconformist si desi este al treilea pe linia mostenitorilor coroanei romanesti, pana acum a dus o viata de om obisnuit, in Marea Britanie.

Printul Nicolae si bunicul sau, Regele Mihai, au o relatie tot mai puternica pe zi ce trece.

Informatia a fost confirmata de alteta sa in vara anului trecut, la nunta varului sau, printul Wiliam al Marii Britanii cu Kate Midleton.

De altfel si relatia sa cu tara noastra a fost tot mai stransa in ultimii ani. In 2010, printul Nicolae a fost decorat de bunicul sau la Palatul Elisabeta si a facut turul Romaniei.

Printul Nicolae nu stie inca foarte bine limba romana, dar are cont pe Facebook si pana acum spiritul sau voluntar si ecologist l-a facut sa se implice in multe campanii de protectie a mediului sau de asistenta sociala din tara noastra.

Pasionat de fotbal, cricket si rugby, din aceasta vara este licentiat in managementul afacerilor si marketing.

Are in egala masura experienta lucrului intr-o companie multinationala, dar nu s-a dat in laturi nici de la joburile de chelner, vanzator la supermarket sau figurant la filmari.

Modern si nonconformist, Nicolae a mostenit de la bunicul sau pasiunea pentru masini.

Printul Nicolae s-a nascut pe 1 aprilie 1985 la Geneva, Elvetia, si este botezat ortodox. Tatal lui, Robin Medforth-Mills nu avea sange albastru. A fost profesor si oficial al Organizatiei Natiunilor Unite.

Parintii lui Nicolae au divortat in 1991, la opt ani dupa casatorie, iar tatal sau a murit acum 10 ani. Nicolae a crescut in Durham, un orasel cu 29.000 de locuitori, situat in nord-estul Marii Britanii.

Prima sa vizita in Romania a fost in 1992, de Paste, cand Regele a revenit in tara, dupa 45 de ani de exil. Momentul a fost emotionant, atat pentru baietelul de atunci, cat si pentru maiestatea sa Regele Mihai.

18 ani mai tarziu, tanarului print Nicolae i-a fost conferit titlul de Alteta Regala.

Rebeca Margaret Byatt, logodnica lui Nicolae, a aflat ca el este print la doua luni dupa ce s-au cunoscut.

Principele Nicolae de Romania este fiul Principesei Elena, a doua fata a Regelui Mihai.

Potrivit regulilor casei regale, el va urma la tron dupa Principesa Margareta si dupa mama sa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO