Printul Charles se asigura ca urmasii lui vor fi legati de Transilvania. Cadoul pe care i l-a cumparat nepotului sau, George
Se inmultesc printii care detin proprietati in Transilvania. Mostenitorul coroanei britanice, printul Charles, a cumparat o pajiste din Valea Zalanului pentru nepotul sau, micutul George de Cambridge.
Vineri a mers s-o inspecteze si s-a aratat foarte multumit de peisaj, de parfumul florilor si sunetul greierilor. Din pacate, a plouat marunt, iar printul a fost nevoit sa-si scurteze plimbarea. S-a odihnit la gura sobei dupa petrecerea campeneasca, la care a invitat tot satul.
Ca sa fie sigur ca si urmasii lui se vor bucura de frumusetile Transilvaniei, Printul Charles a decis sa ii dea cadou primului sau nepot o pajiste din Valea Zalanului. N-a vazut-o pana vineri, cand, cu ocazia plimbarii zilnice la care niciodata nu renunta, a mers s-o admire.
In plimbarea pe pajistea micului George, printul Charles a fost insotit de renumitul botanist britanic John Akeroyd. Sunt 12 ani de cand e nelipsit in peregrinarile printului prin Romania.
John Akeroyd, botanist: "Mi-a cerut sa vin in plimbare si sa-i vorbesc despre flori, iar el e un student foarte entuziast, as putea spune. Stie multe lucruri despre plante si din cand in cand ma prinde pe picior gresit. Pur si simplu iubeste aceste peisaje din Romania, pentru ca ii amintesc de cele din copilarie".
Impresionat si el de frumusetea locurilor, zoologul britanic Nat Page e convins ca printul a facut o alegere foarte buna.
Nat Page: "O pajiste din Transilvania in care s-a inregistrat cel mai mare numar de specii de plante din toata lumea, ceea ce este fantastic… Trebuie sa ajungi pana in Mongolia ca sa mai gasesti o diversitate ca aici".
Transilvania chiar este o comoara unica in lume - o sustin cei doi specialisti pasionati de stiintele naturii. Frumusetea si diversitatea locurilor inseamna bunastarea oamenilor - aceasta este lectia pe care romanii trebuie sa o inteleaga.
John Akeroyd, botanist: "Astfel de pasuni pline de flori au disparut in ultimii 30, 40, 50 de ani din majoritatea Europei, in special din Nordul sau Vestul Europei. De exemplu, de unde vin eu, din Anglia, am pierdut 98 la suta din pajistile pline cu flori de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial".
Nat Page, reprezentantul Fundatiei ADEPT: "In vestul Europei, in nordul Americii, America de Sud si in alte parti, chiar si in India, am pierdut puterea solului de a produce mancare pentru oameni".
Vizita Printului Charles in Romania se va incheia sambata, cand va pleca de la Bucuresti cu un avion privat.