Cine ar putea fi primul dintre cei 8 condamnati in Dosarul Transferurilor care iese din inchisoare. A cerut anularea pedepsei

Dată publicare: 10-05-2014 19:11
Dată actualizare: 13-05-2014 07:06


Fostul mare international incearca sa ii convinga pe judecatorii Instantei Supreme ca nu are nicio implicare in fraudele cu fotbalisti, manevre care au trimis dupa gratii cei mai puternici oameni din campionatul romanesc.

Gica Popescu sta de mai bine de doua luni in penitenciarul de maxima siguranta Rahova, alaturi de George Copos si de Meme Stoica. Baciul de la nationala a fost condamnat la trei ani o luna si zece zile in dosarul Transferurilor, iar acum cere ca Instanta Suprema sa ii anuleze pedeapsa, mai ales dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat cat se poate de clar ca nu-l va gratia.

"Recurentul nu a avut niciodata intentia de a ascunde vreo sursa impozabila sau vreun venit. Gica Popescu nu a utilizat niciodata manopere de ascundere a sumei sau sursei impozabile. Ba chiar a platiti impozitul stabilit de organele fiscale cu mult inainte de a se incepe investigatia penala in cauza", isi argumenteaza avocatul fostului fotbalist solicitarea.

Gica Popescu se plange ca judecatorii care l-au trimis la Rahova i-a fi aplicat gresit legea si cere sa fie eliberat pana la o noua decizie a Instantei Supreme.

"In raport de profilul moral al recurentului, de comportamentul procesual, de legaturile pe care le are cu familia, dar si in raport de comportamentul acestuia din mediul penitenciar, se poate dispune suspendarea executarii hotararii recurate", spune Petrut Ciobanu, avocatul lui Gica Popescu.

Cu exceptia lui Jean Padureanu si Gigi Netoiu, condamnatii din dosarul Transferurilor isi incearca ultima sansa cu recursuri in casatie. Cristi Borcea si fratii Giovanni si Victor Becali au esuat deja cu procedurile de la Curtea de Apel, care le-au fost respinse ca inadmisibile.

Condamnatii din dosarul Transferurilor au de trecut un prim hop. Testul admisibilitatii in principiu. In cazul unei reusite, judecatorul Instantei Supreme poate dispune provizoriu eliberarea fiecaruia dintre contestatari.

Recursurile vor fi judecate in cateva saptamani.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO