Explozie puternica in Cluj: o femeie a murit, iar sotul ei este in stare grava. Vecinii au crezut ca este vorba de o bomba

Ultima actualizare: 13-05-2014 07:06

O explozie devastatoare a zguduit de la un capat la celalalt o localitate de langa Cluj. In urma deflagratiei, o femeie de 61 de ani a murit iar sotul ei este in stare grava la spital dupa ce mandretea lor de casa lor s-a facut una cu pamantul.

Parca a fost o bomba, spun localnicii, care s-au trezit cu geamurile crapate, usile sarite din tatani si gardurile azvarlite zeci de metri. Pompierii s-au chinuit o ora sa scoata cele doua trupuri dintre daramaturi.

In casa facuta praf erau cei doi soti de 61 respectiv 67 de ani, iar in locuinta alaturata, fiul lor impreuna cu sotia si cei doi copi,: o fetita si un baiat. Cand au auzit bubuitura, si au iesit in curte socul a fost imens.

Explozia a fost atat de puternica incat din casa celor doi soti nu a mai ramas decat un morman de moloz. Si casele din jur au fost grav afectate, unele geamuri s-au spart iar altele au sarIt pur si simplu.

Vecinii au crezut pe buna dreptate ca a explodat o bomba. Multi dintre ei s-au trezit sub o ploaie de cioburi, iar de spaima au incercat sa isi puna cat mai repede copiii la adapost.

Oamenii au sunat imediat la 112 iar martorii au incercat sa-i scoata pe cei doi de sub daramaturi insa gramezile de moloz erau uriase. Asa ca au asteptat sa vina pompierii.

Pompierii cred ca totul s-a produs de la o acumlare de gaze scapate dintr-o butelie defecta. Femeia a incercat sa aprinda, lumina si atunci a avut loc dezastrul.

Si echipele de salvare s-au chinuit o ora sa elibereze victimele insa, din pacate, pentru femeie a fost prea tarziu. Doar barbatul mai traia. Acum este in stare grava la Spitalul de Urgenta din Cluj.

Locotenent colonel Dan Tucra, ISU Cluj: "Folosirea buteliilor poate fi periculoasa, daca nu se respecta regulile de inchidere, de verificari, daca se fac si improvizatii, din pacate se produc si evenimente."

Oamenii spun ca femeia parca ar fi presimitit ceva rau si era mereu atenta atunci cand umbla la butelie. Mai ales ca sotul ei era bolnav si avea mereu grija si de el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO