Reîncepe ridicarea mașinilor în București. Cat va costa recuperarea autoturismului
De luna viitoare, maşinile care blochează în Bucureşti căile de acces de urgenţă, la spitale, şcoli ori străzile înguste, unde nu mai pot interveni pompierii, vor fi ridicate de firma Primăriei.
Noile reguli au fost votate de Consiliul Municipal. Oamenii spun însă că ar trebui construite înainte de toate suficiente parcări. Primarul a promis deocamdată că angajaţii nu se vor transforma în hingheri, care vânează maşinile lăsate neregulamentar. Tariful de ridicare şi depozitare pentru o zi va fi de 350 de lei, pentru un autoturism.
Primăria a propus ridicarea maşinilor din Bucureşti conform unei hotărâri de guvern din 2006, adică din toate zonele unde este interzisă oprirea voluntară, unde e semn de „Staţionarea interzisă", pe drumurile mai înguste de 6 m, în pante şi în rampe. Primarul susţine că de fapt vor fi ridicate doar cele care încurcă maşinile de urgenţă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gabriela Firea, primar general: "Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei. Va fi un proiect care ajută la disciplină în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii auto îşi lasă maşinile în faţa spitalelor, creşelor, grădiniţelor. "
Dacă poarta unui spital, de pildă, este blocată şi accesul nu se poate face, atunci firma primăriei va veni şi va ridica maşinile din acea zonă cu staţionarea interzisă. După ridicare acestea vor fi duse într-un loc special unde pot fi depozitate până la un an de zile, dacă nu vine nimeni după ele.
Tariful de ridicare este de 200 de lei, iar depozitarea 150 de lei pe zi. Adică 350 de lei, fără amenda pe care o va încasa şoferul, în funcţie de gravitatea faptei. Cât despre autoturismele parcate neregulamentar, dar care nu blochează căile de acces de urgenţă...
Gabriela Firea, primar general: ”Se va gândi un sistem de sancţionare împreună cu Brigada Rutieră, Poliţia Capitalei, care va fi anunţat ulterior, dar nu face obiectul actualului proiect de pe ordinea de zi".
Ridicările de maşini făcute în trecut de firmele private au fost declarate ilegale în justiţie. Între timp au fost reintroduse în Sectorul 3, tot pentru zonele sensibile de lângă instituţii sau şcoli.
Oficial Primăria Capitalei gestionează circa 9 mii de locuri de parcare, iar Primăriile de sector alte câteva zeci de mii. Insuficiente pentru explozia de maşini din ultimii 6 ani când parcul auto a crescut cu peste 260 de mii de autovehicule, dacă le număram doar pe cele cu număr de Bucureşti.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, masini, parcare, blocaj, ridicate,
Dată publicare:
27-06-2019 19:11