Reîncepe ridicarea mașinilor în București. Cat va costa recuperarea autoturismului


Ultimul update: Joi 27 Iunie 2019 20:28
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2019 19:11
Categorie: Stiri actuale

De luna viitoare, maşinile care blochează în Bucureşti căile de acces de urgenţă, la spitale, şcoli ori străzile înguste, unde nu mai pot interveni pompierii, vor fi ridicate de firma Primăriei.

Noile reguli au fost votate de Consiliul Municipal. Oamenii spun însă că ar trebui construite înainte de toate suficiente parcări. Primarul a promis deocamdată că angajaţii nu se vor transforma în hingheri, care vânează maşinile lăsate neregulamentar. Tariful de ridicare şi depozitare pentru o zi va fi de 350 de lei, pentru un autoturism.

Primăria a propus ridicarea maşinilor din Bucureşti conform unei hotărâri de guvern din 2006, adică din toate zonele unde este interzisă oprirea voluntară, unde e semn de „Staţionarea interzisă", pe drumurile mai înguste de 6 m, în pante şi în rampe. Primarul susţine că de fapt vor fi ridicate doar cele care încurcă maşinile de urgenţă.

Gabriela Firea, primar general: "Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei. Va fi un proiect care ajută la disciplină în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii auto îşi lasă maşinile în faţa spitalelor, creşelor, grădiniţelor. "

Dacă poarta unui spital, de pildă, este blocată şi accesul nu se poate face, atunci firma primăriei va veni şi va ridica maşinile din acea zonă cu staţionarea interzisă. După ridicare acestea vor fi duse într-un loc special unde pot fi depozitate până la un an de zile, dacă nu vine nimeni după ele.

Tariful de ridicare este de 200 de lei, iar depozitarea 150 de lei pe zi. Adică 350 de lei, fără amenda pe care o va încasa şoferul, în funcţie de gravitatea faptei. Cât despre autoturismele parcate neregulamentar, dar care nu blochează căile de acces de urgenţă...

Gabriela Firea, primar general: ”Se va gândi un sistem de sancţionare împreună cu Brigada Rutieră, Poliţia Capitalei, care va fi anunţat ulterior, dar nu face obiectul actualului proiect de pe ordinea de zi".

Ridicările de maşini făcute în trecut de firmele private au fost declarate ilegale în justiţie. Între timp au fost reintroduse în Sectorul 3, tot pentru zonele sensibile de lângă instituţii sau şcoli.

Oficial Primăria Capitalei gestionează circa 9 mii de locuri de parcare, iar Primăriile de sector alte câteva zeci de mii. Insuficiente pentru explozia de maşini din ultimii 6 ani când parcul auto a crescut cu peste 260 de mii de autovehicule, dacă le număram doar pe cele cu număr de Bucureşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VW a ales țara din estul Europei unde construiește noua fabrică. Nemții au ocolit România
VW a ales țara din estul Europei unde construiește noua fabrică. Nemții au ocolit România
VIDEO PROTVPLUS.RO
Laura Codruta Kovesi
Financial Times: Franța o va susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european
În loc să evite pagubele, ar fi provocat un masacru. Zeci de cuiburi de prigorii, astupate
Cazul incredibil al Centurii Capitalei. De ce pe 2 benzi se parchează în loc să se circule
Vedetă pe Instagram, dată în judecată de o companie aeriană pentru o poză
Decizia în cazul preotului care ar fi convins o minoră să se filmeze în ipostaze indecente
Bărbat din Bistrița-Năsăud, electrocutat în timp ce manevra un aparat de spălat
frauda, sistem informatic
Percheziții, după ce ProTV a semnalat existența unui grup care a înșelat zeci de primari
Un preot ar fi convins o minoră să se filmeze goală, apoi a distribuit imaginile online
Urșii intră noapte de noapte în casele mureșenilor și fac prăpăd. Mulți s-au mutat la oraș
20 de turiști s-au prăbușit cu tot cu scara pensiunii. Ce făceau în momentul incidentului
Bărbat jefuit de un prieten, în plină stradă, după ce a aflat ce avere avea în buzunar
Opt oameni au căzut de la 3 metri, după ce scara unei pensiuni din Brașov s-a rupt