Primăria Capitalei a început curățenia de primăvară, în parcuri și pe străzi

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2018 19:24
Categorie: Actualitate

Primăria Capitalei a început curăţenia de primăvară. În timp ce unii angajaţi stropesc spaţiile verzi cu tot felul de soluţii, alţii vopsesc băncile şi spală străzile.

În Sectorul 3, Primăria a decis să amenajeze şi piste pentru biciclişti sau parcări, aşa că a tăiat bucăţi zdravene dintr-un parc şi din curtea unei şcoli.

E ora prânzului, iar Parcul Tineretul este plin de părinţi cu copii, bunici şi animale de companie. Nouă maşini împrăştie peste tot substanţe menite să combată dăunătorii.

Fumul gros apare în urma procesului de termofugare, practic este o deratizare a spaţiului verde, se stropeste cu o substanţă chimică ce va ţine la distanţă toţi dăunătorii: ţânţari, căpuşe sau ploşniţe, iar specialiştii recomandă ca în prima jumătate de oră după stropirea cu această substanţă să nu fim prin apropiere.

Mamă: „Ceea ce fac ei la ora asta ar trebui să facă dimineaţa, nu e corect. Acum sunt părinţi, copii, bătrâni şi ei dau pe pomi cu tot felu.”

Locuitor: „Am fost anunţaţi că nu avem voie din cauza dezinsecţiei. Nu e prea e ok, că vin sărbătorile. Dacă e soluţia dumnealor, ce să spun?''

Tudorel Popa: „Facem două tipuri de tratamente pe pomii intraţi în vegetaţie şi pentru alte tipuri de boli şi dăunători, inclusiv ploşniţă care s-a adaptat foarte bine în oraș.''

Curăţenia ajunge inclusiv în Parcul Herăstrău unde are loc târgul de Paşte, apoi în Cişmigiu sau Floreasca. Angajaţii firmelor de curăţenie lucrează cu spor.

Angajat: „Șefa mea a primit ordin de la primărie, e curăţenia de primăvară. Curăţenia de primăvară constă în curăţenie, în vopsit. Cum să vă spun, dacă era uscat la trandafiri făceam şi aia.''

A început curăţenia de primăvară, iar în prima fază Primăria Capitalei duce o luptă împotriva dăunătorilor: a stropit la suprafaţă cu o substanţă chimică, însă în profunzime zace foarte multă mizerie. De pildă, în zona de skate din Parcul Tineretului spaţiile sunt pline de apă stătută, murdară, resturi alimentare. Într un cuvânt foarte multă mizerie.

În Sectorul 3 se lucrează la un alt nivel. Primarul Robert Negoiță vrea să extindă cu un metru şi jumătate trotuarul din jurului Parcului Ioan Cuza pentru a face pista de biciclete.

Reporter: „Ce faceți?”
Șef de echipă: „Modernizare. pista de biciclete pentru biciclişti. Pista de biciclete o facem. Vedem prin parc, când vin şefii cu schiţa. Nu se pierde nimic din parc.”

Muncitor: „Se măreşte trotuarul.”
Reporter: „Cu cât?”
Muncitor: „Cu un metru.”
Reporter: „Se taie din parc?”
Muncitor: „Asta e logic, e normal. Trăim în România, ce să vă mai spun.”

În tot acest timp, însă, în parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, zac mormane de gunoi. Reprezentanţii Primăriei spun că nu pot interveni decât cu voluntari, pentru că e proprietate privată. Dar nici nu au spus echipei Știrile ProTV dacă proprietarii au fost sancţionaţi. Şi tot Primăria va lua doi metri şi jumătate din curtea şcolii 195, pentru a amenaja o parcare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vânătoare de ouă de Paşte, la Peleş. Preţul uriaş la care poate ajunge unul încondeiat
Vânătoare de ouă de Paşte, la Peleş. Preţul uriaş la care poate ajunge unul încondeiat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Autocar rasturnat Olt
Un autocar cu 29 de pasageri a ajuns într-un șanț, în județul Olt. VIDEO
Jandarmii au salvat 6 cățeluși îngropați în zăpadă. Mama puilor le-a arătat unde erau
Târguri de design contemporan, în Capitală. Ce și-a cumpărat Simona Halep
Un tren în care se aflau 20 de persoane, blocat între stații, în Caraș-Severin
Pesta porcină a ajuns și în satul Fierbinți, cu 5 zile înainte de Ignat
Din autobuze și tramvaie, cu picioarele direct în bălți sau mocirla din București
bagaje aeroport
”Bagajul, bagajul!” Pățania unui angajat de pe Aeroportul Otopeni
Condamnare grea pentru Roni Herșcovici, tânărul care a luat un polițist pe capotă
Accident grav în Neamț. Patru autoturisme implicate
Bărbat de 28 de ani, prins cu peste 150 de kilograme de tutun
Hercule vechi de mii de ani, găsit în locuinţa unui bărbat din Alba. Ce voia să facă cu el
Accident cu 4 răniţi şi un mort, în Timiş. Judeţul este sub Cod Portocaliu