Produsele de Paşte, mai scumpe din cauza frigului. Preţul leuşteanului a explodat

×
Codul embed a fost copiat

Pregătiţi-vă pentru un Paşte în care o să preţuiţi fiecare fir de leuştean şi pătrunjel. Verdeţurile româneşti sunt puţine şi scumpe anul acesta.

Frigul şi zăpada au afectat serios solariile, aşa că în pieţe găsim mai multe produse din străinătate. În schimb,crescătorii de animale stau liniştiţi. Au destulă brânză, iar comenzile pentru carnea de friptură curg.

Gospodinele studiază de câteva zile terenul şi nu sunt foarte încântate de ce găsesc prin pieţe. La rândul lor cultivatorii se plâng ca zăpada târzie le-a stricat toate socotelile.

Aşadar ne place sau nu pe tarabe sau în hipermarketuri, vom găsi mai multe verdeţuri aduse din alte ţări.

Ioan Jiviu din Timiş este un caz fericit. Şi-a protejat solariile cu folii şi a reuşit astfel să îşi salveze cultura bio. Acum vinde coşuri întregi cu legume şi verdeţuri.

Citește și
telemea
Cum alegem telemeaua de calitate: puneţi o felie într-un pahar cu apă şi vedeţi ce se întâmplă

În schimb crescătorii de animale sunt mulţumiţi. În satul Cund din judeţul Mureş, se pregătesc de zor pentru Paste. Vând brânzeturi măturate în condiţii speciale. Vedete sunt specialităţile cu chili şi ciocolată, dar există şi alte soiuri - de pildă, cu nuci în coniac.

Preţul unui coş cu bunătăţi porneşte de la 40 de lei dar poate ajunge la 200 de lei, mai ales pentru un kilogram de brânză neagră.

În Bistriţa, cei care cumpără produsele direct ambalate ies mai ieftin. Un platou de 1 kilogram şi jumătate costă 70 de lei.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Cârnat cu pestă porcină africană, depistat la Satu Mare. Analizele confirmă
Cârnat cu pestă porcină africană, depistat la Satu Mare. Analizele confirmă

Virusul pestei porcine africane a fost depistat într-un tip de cârnat provenit din lotul de alimente confiscate săptămâna trecută de la un cetăţean ucrainean în Vama Halmeu, unde a fost găsit şi salam contaminat cu acelaşi virus.

Cum alegem telemeaua de calitate: puneţi o felie într-un pahar cu apă şi vedeţi ce se întâmplă
Cum alegem telemeaua de calitate: puneţi o felie într-un pahar cu apă şi vedeţi ce se întâmplă

Cel mai popular soi de brânzeturi din România este telemeaua. Din pacate, ceea ce se produce în prezent este balast, în comparaţie cu ce puteam cumpăra acum 20, 25 de ani.

Cum ajunge uleiul de la cartofii prăjiţi în rezervoarele maşinilor
Cum ajunge uleiul de la cartofii prăjiţi în rezervoarele maşinilor

Un ulei nu fierbe niciodată, fumegă direct, când este supraîncălzit. Iar în locul apei, prezentă în orice aliment, intră particulele grase. Aşa obţinem gustul la care ne e tare greu să renunţăm.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie
Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie

Un grav accident s-a produs în ziua de Crăciun pe o pârtie din Predeal, unde o femeie care se dădea cu sania a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de o sanie. Ea a leșinat.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.