Presupusul ucigas al lui Apostol, catre amanta: Cadavrul este destul de departe - rechizitoriu

×
Codul embed a fost copiat

Barbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri aradean Abel Apostol i-ar fi spus amantei sale, o tanara de 19 ani care este acum martor in proces, ca Apostol a fost impuscat "de niste prieteni de-ai sai", iar cadavrul "este destul de departe".

In rechizitoriul intocmit de procurorii aradeni care l-au trimis in judecata pe Adrian Buleu pentru omor si distrugere, dupa ce l-ar fi ucis pe omul de afaceri Abel Apostol, se arata ca Buleu avea o amanta, care are acum 19 ani, cei doi traind o perioada in Belgia, intr-o garsoniera.

BACALAUREAT 2013. Subiecte si barem la matematica. Calculeaza-ti nota

BACALAUREAT 2013. Subiecte si barem la istorie. Calculeaza-ti nota

Tanara este unul dintre martorii principali ai acuzarii, pentru ca a facut o serie de declaratii privind comportamentul lui Buleu inainte si dupa crima. "Din declaratia martorei I.M. rezulta ca, in perioada sederii sale in Belgia, aceasta a vazut la inculpat doua pistoale, unul de dimensiuni mai mici, de culoare neagra, si unul de dimensiuni mai mari, de culoare argintie, cu teava lunga, pe care inculpatul le tinea in dulapul de haine, unul fiind depozitat intr-o cutie speciala, iar celalalt era pus intr-o plasa", se mentioneaza in rechizitoriul obtinut de corespondentul MEDIAFAX.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Conform sursei citate, tanara a declarat ca armele au fost transportate din Romania in Belgia ascunse in masina, in spatiul destinat rotii de rezerva. In timpul unor discutii avute, in Belgia, de Buleu si amanta sa, privind viitorul relatiei lor, barbatul i-ar fi spus tinerei "sa mai aiba putina rabdare, intrucat cineva va trebui sa moara, dupa care totul se va calma, inclusiv sotia sa (Alina Buleu - n.r.)".

Referitor la crima, procurorii arata ca in seara de 1 mai intre Abel Apostol si asociata sa Alina Buleu, sotia suspectului, au existat certuri, confirmate de martori. Anchetatorii cred ca omorul a avut loc in jurul orei 21.00, in restaurantul de pe Malul Muresului detinut in asociere de Alina Buleu si Abel Apostol, iar cadavrul a fost transportat intr-un loc necunoscut, o jumatate de ora mai tarziu.

Conform sursei citate, in acest interval unii angajati ai restaurantului au observat pete de sange, iar Adrian Buleu i-ar fi pus pe acestia sa spele de doua ori gresia, fara sa ofere explicatii. In plus, i-ar fi cerut unui angajat fara permis de conducere sa conduca autoturismul lui Abel Apostol pana intr-un loc indicat, insa angajatul a refuzat, astfel ca masina victimei a ramas in parcare.

Buleu ar fi transportat singur cadavrul, cu un autoturism BMW pe care il folosea in mod curent, inscris pe numele unei societati comerciale. O parte din traseul sau a fost surprins de camere video, astfel incat anchetatorii au aflat ca Buleu a oprit la o benzinarie, la ora 22.44, pentru a cumpara doua flacoane de benzina.

Din imaginile analizate de procurori reiese ca Buleu purta alta imbracaminte fata de momentul anterior disparitiei lui Apostol, potrivit declaratiilor mai multor martori. Conform rechizitoriului, suspectul s-a intalnit cu amanta sa, careia i-a dat un pistol de culoare gri, cu teava lunga, "spunandu-i acesteia sa il ascunda foarte bine, indiferent de ce se va intampla". "Arma a fost asezata de inculpat in poseta martorei (...) Totodata, din declaratia martorei a rezultat ca in lacasul de telefon din autoturism se afla un suport in care se gaseau mai multe gloante", scrie in rechizitoriu.

Tanara le-a mai spus anchetatorilor ca in masina se simtea un puternic miros de combustibil. Ulterior, "inculpatul s-a deplasat in padurea Vladimirescu, unde, intr-un loc situat in vecinatatea raului Mures, a incendiat autoturismul marca BMW". La ora 23.55, incendiul a fost sesizat de un martor la 112, iar pompierii au intervenit si au stins focul in jurul orei 01.15.

Potrivit procurorilor, Buleu a fost luat din padure de catre sotia sa, care a venit cu o alta masina, iar pe drum el a aruncat pe fereastra cheia autovehiculului incendiat, care a fost identificata si ridicata ulterior de catre anchetatori, la indicatiile sotiei.

"Astfel, din padurea Vladimirescu cei doi s-au deplasat la domiciliul comun din Arad, unde inculpatul i-a solicitat sotiei sale sa-i tunda genele, intrucat erau arse, iar la o mana avea o urma de arsura", se mai arata in rechizitoriu. Procurorii spun ca in aceeasi noapte Buleu a plecat de acasa la amanta, de unde a recuperat pistolul.

A doua zi, suspectul a mers la restaurant si, potrivit martorilor, a spalat personal pe jos, in locurile in care, la indicatiile sale, spalasera de doua ori si angajatii localului. Procurorii sustin ca, dupa ce a plecat de la restaurant, Buleu si amanta au mers intr-o statiune, unde s-au cazat doua nopti, iar pe drum barbatul aruncase pe fereastra masinii un portofel care ii apartinuse lui Abel Apostol si care disparuse de mai multa vreme.

La momentul disparitiei, in portofel se afla si cartea de identitate a victimei, care apoi a fost nevoita sa isi faca una noua. Portofelul a fost gasit dupa doua saptamani langa o parcare, de catre un sofer. In timpul petrecut in statiune, "martora a avut mai multe discutii cu inculpatul in legatura cu cele petrecute, acesta, la un moment dat, spunandu-i martorei ca a fost nevoit sa dea foc masinii sale, intrucat victima ar fi fost impuscata in autoturism, de niste prieteni de-ai sai, in autoturism ramanand urme de praf in urma tragerii".

"Totodata, martora l-a intrebat pe inculpat unde se afla cadavrul victimei, la care acesta i-a spus sa stea linistita ca este destul de departe", se mai arata in rechizitoriu. In cursul cercetarilor, procurorii au mai stabilit ca Buleu a oprit sistemul de supraghere video al restaurantului inainte de comiterea crimei. Referitor la motivul crimei, procurorii arata ca Abel Apostol intentiona sa rupa legaturile de afaceri cu familia Buleu, iar intre parti au aparut neintelegeri.

"Din probele administrate in cauza, rezulta ca relatiile dintre asociati si familiile acestora erau extrem de tensionate, existand de-a lungul timpului mai multe incidente violente intre acestia", se arata in rechizitoriu.

Miercuri, magistratii Tribunalului Arad au decis mentinerea arestarii preventive a lui Adrian Buleu, pana in 16 iulie, cand este programat primul termen in procesul in care Buleu este acuzat de omor si distrugere. Omul de afaceri Abel Apostol a disparut de la baza sportiva pe care o detine in centrul Aradului. Familia omului de afaceri mentiona ca barbatul, in varsta de 55 de ani, a fost vazut ultima data in seara de 1 mai, in incinta bazei sportive.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, sustinea ca tatal sau ar fi fost amenintat cu moartea de catre familia asociatului sau. Principalul suspect a fost arestat preventiv, la inceputul lunii mai, pentru omor. Barbatul, Adrian Buleu, este suspectat ca l-a ucis in bataie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul intr-un loc izolat din Padurea Vladimirescu si a incendiat masina cu care l-a transportat.

Omul de afaceri Abel Apostol detinea in asociere cu sotia principalului suspect, Adrian Buleu, in centrul municipiului Arad, pe malul Muresului, o baza sportiva si un restaurant. Parchetul Tribunalului Arad anunta, marti, ca procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Adrian Buleu, sub acuzatiile de omor si distrugere. Cadavrul omului de afaceri Abel Apostol nu a fost gasit nici pana in prezent de catre anchetatori, cercetarile in acest caz continuand.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Prognoza lui Olaf Scholz asupra duratei războiului din Ucraina. A apărat sprijinul Germaniei pentru Ucraina
Prognoza lui Olaf Scholz asupra duratei războiului din Ucraina. A apărat sprijinul Germaniei pentru Ucraina

Războiul din Ucraina ar putea să mai dureze cinci ani, crede cancelarul german Olaf Scholz.

Al doilea asasinat în trei zile. Un primar din Ecuador a fost omorât cu focuri de armă de doi indivizi
Al doilea asasinat în trei zile. Un primar din Ecuador a fost omorât cu focuri de armă de doi indivizi

Primarul unei oraş minier din sudul Ecuadorului a fost asasinat vineri, a anunţat poliţia, a doua crimă de acest gen în trei zile în această ţară grav afectată traficul de droguri şi de violenţele provocate de bandele criminale.

 

Jens Stoltenberg, apel pentru pace în Orientul Mijlociu: „Nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”
Jens Stoltenberg, apel pentru pace în Orientul Mijlociu: „Nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”

Jens Stoltenberg face apel la toate părțile implicate în conflictele din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere", pentru că „nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.