Presiuni la adresa politistilor care anchetau moartea lui Bogdan Gigina. Ce a descoperit Corpul de Control al premierului
La nici trei saptamani de la votul care l-a lasat pe Gabriel Oprea cu imunitatea intacta, lovitura de teatru vine de la Corpul de Control al premierului.
Acesta a incheiat o investigatie si a stabilit ca politistii de la Serviciul Omoruri, cei care au anchetat moartea politistului Bogdan Gigina, ar fi fost supusi unor presiuni uriase pentru ca Gabriel Oprea sa nu fie pus sub acuzare. Trei echipe de control diferite, cu 3 teme diferite, au venit aproape concomitent la Serviciul Omoruri, verificand toata activitatea, exact cand dosarul Oprea era in lucru.
Primul control ar fi vizat verificarile pe care ofiterii de la Serviciul Omoruri le-au facut la Directia de evidenta a persoanei, in legatura cu martori sau suspecti din dosarele aflate in lucru. Au solicitat, de exemplu, adresa de domiciliu a suspectului. Iar cei veniti in control au gasit in calculatorul unui ofiter, o informatie de acest tip, care nu fusese inca stearsa. Asa ca au pornit o ancheta disciplinara impotriva sefului serviciului, Radu Gavris.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In timp ce se petreceau toate acestea, a venit in control a doua echipa, de la Inspectoratul general al Politiei. Acesta a fost, spune corpul de control al premierului, extrem de rapid organizat. In doar 4 ore, s-a constituit echipa de insptctori, s-a stabilit tema si s-a inceput controlul, o permiera neegalata in ultimii 3 ani.
Trei controale au fost trimise la Serviciul Omoruri din Politia capitalei. Unul dintre ele a avut nu mai putin de 18 inspectori, in conditiile in care in ultimii patru ani la toate controalele facute de Politia Romana nu au fost mai mult de 4 oameni.
Si acesta a descoperit o serie de nereguli administrative pe care seful serviciului a vrut sa le conteste.
Corpul de control de la Inspectoratul general al politiei ar fi refuzat sa introduca in raport explicatiile politistilor. A refuzat sa dea copii ale rezultatelor obtinute in urma controlului si a refuzat sa noteze pe timpul controlului remedierea unora dintre problemele constatate.
Concluziile raportului corpului de control al premierului arata clar o practica pe care politistii au mai intalnit-o, dupa cum sustin liderii sindicali.
Pe de alta parte, Inspectoratul General de Politiei respinge acuzatiile.
In acest moment, controalele sunt finalizate, iar seful Serviciului Omoruri este cercetat penal. Politia Romana a precizat ca acest raport de la guvern arata ca ofiterii nu au incalcat legea si au actionat ca la carte.