Tăriceanu: ”O palmă pe obrazul domnului Meleșcanu. Dacă vrea să o aștepte și pe a doua..”

Ultima actualizare: 22-01-2020 19:37

Fostul coleg de partid al lui Teodor Meleșcanu, Călin Popescu Tăriceanu, președinte al ALDE, l-a criticat miercuri pe acesta, pentru că nu vrea să demisioneze după decizia de neconstituționalitate care a fost dată de Curtea Constituționalitate.

Întrebat de jurnaliști dacă ar trebuie că Meleșcanu să demisioneze dn funcția de președinte al Senatului, ca urmare a deciziei CCR, Tăriceanu a spus că acesta a primit deja ”o palmă”.

”Eu cred că Curtea Constituțională a dat un semnal foarte clar. Curtea Constituțională nu face gesturi politice. Dar ceea ce se întâmplă astăzi este o palmă pe obrazul domnului Meleșcanu, care trebuia să nu accepte să fie nominalizat și să intre în acel joc. Dacă vrea să aștepte și a doua palmă...n-are decât de ales.” - a spus Tăriceanu.

Reacția lui Tăriceanu vine după decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Până la publicarea în Monitorul Oficial, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am”, a spus Meleşcanu.

El a mai precizat că, după publicare, vor fi făcute ”consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz”.

În septembrie 2019, Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului, în calitate de membru al ALDE - care se afla la guvernare atunci cu PSD - fiind propus și susținut de PSD.

Însă ALDE tocmai se pregătea să iasă de la guvernare, astfel că a anunțat că cei care vor colabora cu PSD vor fi excluși.

Prin urmare, și Meleșcanu a fost exclus din ALDE, astfel că acum judecătorii CCR au decis că el a fost numit prin încălcarea normele regulamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO