Presedintele ales, Klaus Iohannis, a demisionat din functia de primar al Sibiului: "Sper sa ma intorc de multe ori in vizita"

02-12-2014 11:45

Klaus Iohannis a demisionat, marti, din functia de primar al municipiului Sibiu, functie pe care a ocupat-o timp de 14 ani.

El a explicat ca acest demers este necesar pentru a putea prelua in cateva zile mandatul de presedinte al Romaniei.

Emotionat, presedintele ales, a declarat la ultima sedinta a Consilului Local, ca trebuie sa paraseasca primaria pentru ca primit din partea romanilor un mandat mai mare si mai dificil. 

Klaus Iohannis a marturisit ca a fost o onoare si o placere sa fie primarul Sibiului 14 ani si jumatate.

”Multumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat indrederea lor. Am reusit impreuna sa transformam orasul. Dintr-un oras provincial, usor prafuit, in capitala culturala europeana si, mai apoi, unul din cele mai cunoscute si admirate orase din Romania”, a spus Iohannis.

”Pentru mine a fost o onoare si o placere sa le fiu primar timp de 14 ani si jumatate. Multumesc tuturor colegelor si colegilor din primarie si din toate institutiile cu care am lucrat”, a mai afirmat Klaus Iohannis. El a spus ca urmeaza o sedinta a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca va reveni la Sibiu, pentru ca va fi presedintele Romaniei si al tuturor cetatenilor romani, indiferent unde stau, in tara sau in diaspora, adaugand: ”Atunci cand spun acasa, spun Sibiu”.

Pana cand va depune juramantul, Iohannis va pleca in Statele Unite, alaturi de sotia sa, intr-o vizita privata.

In prezent, atributiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor (FDGR).

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu in urma cu 14 ani. La alegerile din 2000, a castigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La urmatoarele alegeri, Iohannis a reusit sa castige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din tara. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar in iunie 2012 castiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidential din noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi. in 21 noiembrie, Curtea Constitutionala a adoptat hotararile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei.


VIDEO PROTVPLUS.RO