Steaguri NEGRE de Ziua Nationala a Romaniei. In ce oras din tara noastra s-a tinut doliu de 1 Decembrie

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23
steaguri negre in Targu Secuiesc

Imagini prezentand steaguri de doliu inaltate in centrul unui oras din Romania s-au viralizat in ultimele ore pe Internet, generand controverse aprinse

In municipiul Targu Secuiesc din judetul Covasna s-au arborat pe cateva case steaguri negre, de doliu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, scrie Gandul, citand ziarul local „Condeiul Ardelean”. Steagurile au fost inaltate pe cateva cladiri din centrul orasului si aveau la capete panglici in culorile drapelului maghiar, potrivit aceleiasi surse. Imaginile s-au viralizat rapid pe Internet, provocand sute de comentarii de la utilizatori.

Gandul scrie si ca la Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc oficialii locali reprezentand UDMR au lipsit de la toate ceremoniile organizare cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei. Atat primarii celor doua resedinte de judet cat si presedintii Consiliilor Judetene Harghita si Covasna au absentat de la festivitatile la care au fost prezente cateva mii de persoane.

Citeste si: De Ziua Nationala, Parisul a rasunat de muzica romaneasca. Mesajul romanilor din Europa pana in Noua Zeelanda

Prefectul de Covasna, Marius popica, a anuntat ca a dispus deja o ancheta. „Se vor aplica sancţiunile legale, în măsura în care acest lucru este posibil, întrucât prevederile referitoare la sancţionarea ofensei aduse însemnelor şi simbolurilor naţionale nu mai există în noua formă a legii. Pe de altă parte, consider că este vorba de un gest al câtorva extremişti înfierbântaţi, care nu trebuie însă generalizat pentru că nu caracterizează comunitatea maghiară în ansamblul ei”, a declarat prefectul pentru Gandul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO