Preparatele care se gătesc rapid au rămas în topul preferințelor culinare ale românilor care își comandă mâncarea

×
Codul embed a fost copiat

Burgerii, pizza, shaorma și cartofii prăjiți sunt mâncărurile pe care le-au comandat cel mai mult românii în 2021 pe platformele de livrare la domiciliu sau la serviciu.

Iar sosul favorit a fost cel de usturoi. Pe lângă mâncarea de tip fast-food, ne-am învățat tot mai mult cu gustul preparatelor chinezești, japoneze, grecești și italiene. Zilele în care curierii au avut cele mai multe comenzi au fost la mijlocul săptămânii. Duminica s-au mâncat cele mai multe deserturi, iar joia s-a băut cea mai multă cafea.

Preparatele care se gătesc rapid au rămas în topul preferințelor culinare ale românilor care își comăndă mâncarea prin intermediul platformelor de livrări.

Spre deosebire, însă, de 2020, când pizza era alimentul cel mai des cerut, acum burgerii sunt favoriți.

Aluatul garnisit cu branză, roșii și alte ingrediente, de inspirație italiană, a coborât pe locul doi în top. Au urmat, în ordine, shaorma și nelipsiții cartofi prajiți.

Citește și
China
Carantină ca la începutul pandemiei în China. Străzile sunt pustii, oamenii închiși în case au rămas fără mâncare

Chef Foa, jurat Masterchef 2022: Cui nu îi place burgerul, shaorma, pizza și cartofii prăjiți? Unu la mână, majoritatea iubesc aceste produse, doi, ele sunt mai ușor de transportat și ajung inevitabil mai bine la tine acasă, pentru că un burger e prins acolo între două bucăți de pâine, împachetat bine, shaorma la fel, cartofii prăjiti și pizza e pizza.

Client:Am colegi de cameră care preferă să comande de pe aplicație și le vine direct la cămin. Fast-food de obicei.

După mâncarea de tip fast-food, pe locul doi în preferințe a fost cea asiatică. Românii au început să prindă, în număr mare, gustul preparatelor chinezești și japoneze în 2019, iar în 2020 comenzile aproape s-au dublat. Trendul s-a menținut și anul trecut.

Restaurantele grecești cu gyros, souvlaki și bifteki au urmat în top. Apoi, au fost cele italiene.

Client: De obicei, îmi comand sushi, mâncăruri pe care nu pot să le fac acasă. Investesc în jur de 100 de lei dacă e pentru 2 persoane și în jur de 50 de lei, dacă e doar pentru mine.

Chef Foa, jurat Masterchef 2022:Când îți comanzi acasă, îți comanzi la sigur, ce umple stomacul și ajunge și bine la tine, nu suferă modificări pe drum. Mâncare românească poți să îți faci acasă.

Pe platformele de livrări, ora 12.00 este considerată de vârf. Pe majoritatea românilor îi apucă atunci foamea și încep să plaseze comenzi la restaurante. Un al doilea val de comenzi vine seara.

Vinerea este ziua în care se comandă cel mai mult. Apoi joia și miercurea.

Răzvan Acsente, chief marketing office:Vedem o tendință de diversificare a gusturilor. Vin din spate preparatele locale au crescut pe aplicație. Vedem o creștere a produselor sănătoase.

Dulciurile s-au comandat cel mai mult la ora 18. Duminica a fost ziua cu cea mai mare poftă pentru deserturi, apoi vinerea și sâmbăta. De aroma cafelelor, clienții au avut cea mai mare nevoie joia.

Marius Funie, director de marketing:Se comandă dimineața cafea, orele 8-9 și orele de prânz, începând cu ora 11 și 1, iar la cina 18-19.

În România, piața livărilor rapide de mâncare este împărțită de 4 mari platforme. În Bulgaria și Ungaria sunt doar câte două. Se estimează că valoarea comenzilor plasate, la noi, prin intermediul acestora va ajunge în următorii ani la un miliard de euro.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
După sărbători au rămas mai multe gunoaie ca niciodată. Pe lângă mâncare, s-au aruncat tone de ambalaje
După sărbători au rămas mai multe gunoaie ca niciodată. Pe lângă mâncare, s-au aruncat tone de ambalaje

Sărbătorile au trecut, iar în urma noastră au rămas mai multe gunoaie ca niciodată.

Carantină ca la începutul pandemiei în China. Străzile sunt pustii, oamenii închiși în case au rămas fără mâncare
Carantină ca la începutul pandemiei în China. Străzile sunt pustii, oamenii închiși în case au rămas fără mâncare

Pentru localnicii din orașul Xi'an, din nord-vestul Chinei, începutul anului 2022 seamănă foarte mult cu 2020, doar că situația acum este mult mai rea, scrie CNN.

13 milioane de locuitorii din Xi'an rămân fără mâncare în carantină și au ajuns la trocuri: țigări pentru varză
13 milioane de locuitorii din Xi'an rămân fără mâncare în carantină și au ajuns la trocuri: țigări pentru varză

Mai mulți locuitori aflați în carantină în orașul chinez Xi’an au rămas fără alimente și au început deja să recurgă la trocuri pentru a face rost de mâncare. Astfel, oamenii dau la schimb țigări pentru varză sau telefoane în schimbul unei pungi de orez.

Prețuri pe măsura gusturilor, la târguri. Cârnații italienești se dau ca pâinea caldă. Care este secretul rețetei
Prețuri pe măsura gusturilor, la târguri. Cârnații italienești se dau ca pâinea caldă. Care este secretul rețetei

Afumate sau uscate, frecate bine cu sare ori... preparate în zeamă de varză, mezelurile dau savoare sărbătorilor de iarnă.

Recomandări
Klaus Iohannis discută astăzi cu liderii partidelor parlamentare, pentru a rezolva criza politică. USR participă separat
Klaus Iohannis discută astăzi cu liderii partidelor parlamentare, pentru a rezolva criza politică. USR participă separat

Noua rundă de negocieri pentru formarea Guvernului, purtate de PSD, PNL și UDMR, s-a încheiat sâmbătă seară fără a se ajunge la o înțelegere.

VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit
VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit

Un accident de autocar urmat de un incendiu s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi, sâmbătă, în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit News.ro.

La Rânca a început deja vacanța de Crăciun. Turiștii au primit pomana porcului, țuică și vin fiert, direct pe pârtie
La Rânca a început deja vacanța de Crăciun. Turiștii au primit pomana porcului, țuică și vin fiert, direct pe pârtie

Pentru unii români a început deja vacanța de Crăciun, iar cei care au ajuns la Rânca, în Gorj, au intrat repede în atmosfera de sărbătoare.