Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei minore de 14 ani: "Știu că ţie îţi place de mine"

Dată publicare: 06-05-2021 19:33
Dată actualizare: 06-05-2021 19:42


Un preot din Călărași este anchetat de polițiști, după ce și-a mărturisit dragostea în fața unei fete de 14 ani, care venise la spovedanie, în Sâmbăta Mare.

Ea l-a înregistrat pe părinte, iar apropiații spun că acesta îi mai făcuse avansuri și înainte. Poliția a deschis un dosar penal pentru corupere de minori.

Preot: "Eu ştiu că ţie îţi place de mine şi mie îmi place de tine, da? Adică e o dragoste aşa... Nu ştiu cum să-ţi zic... O dragoste mai din priviri! Acum doi ani sau acum trei ani, când ţi-am zis că-mi place de tine, ne-am tot privit aşa prin biserică şi mi-am auzit vorbe".

Cu aceste cuvinte a încercat preotul de 46 de ani să o atragă pe minora de 14 ani. Conversația a fost înregistrată în sâmbăta mare, în biserica din Curcani, județul Călărași, când fata a mers să se împărtășească.


Preot: "Bine, tu eşți copil, dar... na. Şi-am zis aşa, să nu mai mă uit la tine. Dar... totuşi. Parcă mă face să mă uit. Nu ştiu... ochii. Poate voiai să zici ceva şi nu ai zis".

Minoră: "A, nu...".

Preot: "Ba da".

În ciuda refuzului, merge mai departe cu avansurile.

Preot: "Sincer, aș vrea să te sărut și eu".

Cum în anii trecuți familia nu a crezut-o că primește avansuri de la preot, de data aceasta fata a mers cu înregistrarea acasă.

Bunicul minorei: "Mami, uite, părintele a zis că sunt frumoap și ar vrea să fiu prietenă cu el, să petrecem măcar o noapte, că sunt drăguță că de ce nu fac videochat".

Reporter: "Părintele a zis asta?".

Bunicul minorei: "Da, și noi nu prea am crezut, am zis că e copil și că i s-a părut".

Bunicul susține că preotul ar fi încercat să treacă și la fapte.

Bunicul minorei: ”L-a tras mâna să o sărute și fetița i-a zis 'Du-te naibii de aici'”.

Bunicul minorei: ”Să-i spună la un copil că eu am doi copii, dar vreau o relație cu tine, să petrecem și noi o noapte, că eu te iubesc pe tine și tu cred că mă iubești pe mine”.

Preotul Cătălin Ștefan slujește în comunitatea din Curcani de 13 ani. Oamenii s-au supărat când au aflat ce a făcut la spovedanie.

Localnică: "Nu-l mai vrem preot".

Localnică: "Nu se face așa ceva, să nu l mai prindem pe aici".

L-am căutat pe preot acasă, dar nu a dorit să comenteze situația.

Prietenul preotului: "Nu poate să dea nicio declarație dânsul pentru că este o anchetă în desfășurare și dânsul nu are voie de sus".

Reporter: "De la episcopie?".

Prietenul preotului: "Da, nu are voie".

Am încercat să obținem părerea episcopiei Sloboziei și Călărașilor, însă nu a răspuns nimeni la telefon. Polițiștii au audiat deja familia fetei și pe preot. O anchetă este deschisă la parchetul de pe lângă judecătoria Oltenița.


VIDEO PROTVPLUS.RO