Oscar 2018. ”The Shape Of Water”, cel mai bun film. Cele mai tari momente ale galei

×
Codul embed a fost copiat

Premii Oscar 2018. Pelicula "The Shape of Water" a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film, în cadrul celei de a 90-a ediţii a galei premiilor Academiei americane de film.

Premii Oscar 2018. Prezentatorul Jimmy Kimmel a glumit în discursul din deschiderea ceremoniei că a primit garanţii din partea PricewaterhouseCoopers că în această ediţie a galei Oscarurilor nu vor mai fi încurcate plicurile cu câştigătorii, dar totuşi le-a atras atenţia nominalizaţilor să nu se ridice imediat de pe scaun după ce îşi aud numele.

Vezi AICI lista completă a câştigătorilor.

Desfășurarea galei:

UPDATE 7:00 Creatorul de costume Mark Bridges a câștigat jet ski-ul pentru cel mai scurt discurs al serii.

Citește și
gary oldman oscar 2018
Gary Oldman a câștigat Oscarul 2018 pentru cel mai bun actor în rol principal
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

UPDATE 6:46 Cel mai bun film - ”The Shape Of Water” (Guillermo del Toro). Aesta a glumit și și-a verificat plicul pentru a se asigura că numele său este scris în interior, având în vedere încurcătura de anul trecut.

UPDATE 6:31 Cea mai bună actriță într-un rol principal - Frances McDormand (Three Billboards outside Ebbing, Missouri).

UPDATE 6:24 Cel mai bun actor într-un rol principal - Gary Oldman, pentru rolul din ”Darkest Hour”.

UPDATE 6:15 Cel mai bun regizor - Guillermo del Toro, ”The Shape Of Water”.

UPDATE 6:02 Cea mai bună melodie originală - ”Remember me”, Coco.

UPDATE 6:00 Cea mai bună coloană sonoră originală - ”The Shape of Water” ( Alexandre Desplat)

UPDATE 5:50 Cea mai bună cinematografie - ”Blade Runner 2049” ( Roger A. Deakins).

Sandra Bullock (53 de ani) a prezentat premiul și le-a cerut organizatorilor să coboare intensitatea luminilor de pe scenă pentru a o face să arate mai tânără. ”O ce bine e”, a spus ea, glumind că vrea să arate de parcă ar avea în jur de 40 de ani.

UPDATE 5:36 Cel mai bun scenariu original - ”Get out” (Jordan Peele).  Este prima nominalizare pentru Peele, care a și regizat filmul. „M-am oprit de 20 de ori din a scrie acest scenariu, pentru că mi se părea imposibil”, a spus Peele.

UPDATE 5:32 Cel mai bun scenariu adaptat - ”Call me by your name” (James Ivory).

UPDATE 5:17 Cel mai bun scurtmetraj live action - „The Silent Child”.

UPDATE 5:12 Cel mai bun documentar de scurtmetraj - Frank Stiefel, pentru „Heaven is a traffic jam on the 405”.

UPDATE 5:05 Jimmy Kimmel a mers cu un grup de actori la un teatru din apropiere, unde i-a surprins pe cei din public. Oamenii au fost uimiți să afle că sunt în direct la Gala Oscarurilor și au aplaudat frenetic.

UPDATE 4:57 Cel mai bun montaj - ”Dunkirk” (Lee Smith).

UPDATE 4:53 Cele mai bune efecte vizuale - Blade Runner 2049.

UPDATE 4:40 Cel mai bun film animat - ”Coco”.

UPDATE 4:35 Cel mai bun scurtmetraj animat - ”Dear Basketball” (Glen Keane și Kobe Bryant).

UPDATE 4:27 Cea mai bună actriță în rol secundar - Alisson Janney pentru rolul din ”I, Tonya”.

UPDATE 4:22 Cel mai bun film străin - ”A fantastic woman” (Chile).

UPDATE 4:15 Cel mai bun design de producție - „The Shape of Water”

UPDATE 4:00 Cel mai bun mixaj audio - ”Dunkirk” (Mark Weingarten, Gregg Landaker și Gary A Rizzo).

UPDATE 3:55 Cea mai bună editare audio - ”Dunkirk ”(Richard King și Ale Gibson)

 UPDATE 3:40 Cel mai bun film documentar - ”Icarus”  (Bryan Fogel și Dan Cogan).

UPDATE 3:30 Cele mai bune costume - ”Phantom Thread”, care era și principalul favorit la această categorie.

UPDATE 3:25 Cel mai bun machiaj. Câștigătorul este „Darkest Hour”, pentru machiajul care l-a făcut aproape de nerecunoscut pe Gary Oldman în rolul lui Winston Churchill.

UPDATE 3:20 Cel mai bun actor într-un rol secundar este Sam Rockwell, pentru rolul din „Three billboards outside Ebbing, Missouri”. Actorul se află la prima sa nominalizare la Premiile OSCAR.

UPDATE 3:00 Gala a început. „Anul acesta, dacă vă auziți numele, nu vă ridicați imediat de pe scaun”, a glumit gazda evenimentului, Jimmy Kimmel, pe seama gafei monumentale de la ediția precedentă, când a cel mai bun film a fost anunțat greșit.

Kimmel a lăudat decizia Academiei Americane de a-l exclude pe Harvey Weinstein din rândul membrilor și a vorbit despre importanța mișcărilor Time's Up și MeToo pentru a pune capăt abuzurilor împotriva femeilor: „Nu mai putem trece cu vederea comportamentele deviante. Lumea e cu ochii pe noi și trebuie să fim un exemplu”.

Jimmy Kimmel le-a cerut câștigătorilor să țină discursuri scurte, iar cel care va avea cel mai scurt discurs va câștiga un jet ski. Prezentatorul a venit la el cu un cronometru.

UPDATE 2:30 Vedetele sosesc rând pe rând la Dolby Theatre, din Los Angeles. Celebritățile fac poze pe covorul roșu sau acordă interviuri armatei de reporteri prezenți la eveniment.

A ajuns și actorul britanic Daniel Kaluuya, nominalizat anul acesta la OSCAR pentru rolul din „Get Out”.

Evenimentul este organizat, în fiecare an, de Academia Americană de Film, o organizaţie profesională onorifică, alcătuită din peste 8.000 de artişti şi tehnicieni din lumea cinematografiei, indică site-ul www.oscars.org. Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, vor recompensa, anul acesta, excelenţa în cinematografia anului 2017, în cadrul a 24 de categorii, la care se adaugă premiile onorifice, cele pentru realizări deosebite sau alte distincţii.

Comediantul, actorul şi prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel revine în acest an în calitate de gazdă a prestigiosului eveniment, după ce a găzduit şi ediţia de anul trecut. De asemenea, la ediţia din acest an revin şi producătorii ediţiei din anul precedent, respectiv Michael De Luca, de trei ori nominalizat la Oscar, şi Jennifer Todd, nominalizată la premiile Emmy.

Tom Hanks in “Podul spionilor” intr-un film de OSCAR, astazi 22:00 la PRO TV

La ediţia din acest an a galei Oscar-urilor, vor urca pe scenă, în calitate de prezentatori, o serie artişti celebri, precum: Mahershala Ali, Chadwick Boseman, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner, Greta Gerwig, Tiffany Haddish, Tom Holland, Kumail Nanjiani, Margot Robbie, Emma Stone, Daniela Vega, Lin-Manuel Miranda, Gal Gadot, Mark Hamill, Armie Hammer, Oscar Isaac, Gina Rodriguez, Eva Marie Saint, Wes Studi, Kelly Marie Tran şi Zendaya.

La ediţia din anul 2017, Emma Stone a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul principal interpretat în "La La Land", Mahershala Ali a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru evoluţia sa din "Moonlight", iar Viola Davis a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea ei din filmul "Fences". Câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor la evenimentul din 2017, Casey Affleck, nu va fi prezent la gala Oscar din acest an. Protagonistul filmului "Manchester Bye The Sea", care ar fi trebuit să înmâneze în acest an Oscarul pentru cea mai bună actriţă, potrivit tradiţiei de la Hollywood, a anunţat în luna ianuarie că renunţă la acest rol de prezentator. În 2010, Casey Affleck a fost dat în judecată de două femei care l-au acuzat de hărţuire sexuală, procesul încheindu-se printr-o înţelegere a părţilor, realizată în afara sălilor de tribunal. Actorul a negat cu vehemenţă acuzaţiile de hărţuire sexuală care, potrivit celor două reclamante, s-ar fi produs în timpul filmărilor de la lungmetrajul "I'm Still Here".

Premiul pentru cel mai bun film a revenit, în 2017, producţiei "Moonlight", iar cel mai bun regizor a fost desemnat Damien Chazelle, pentru filmul "La La Land".

Anul acesta, nominalizările au fost anunţate la 23 ianuarie, ceremonia fiind prezentată de actorii Tiffany Haddish şi Andy Serkis. De regulă, procedura pentru desemnarea nominalizărilor începe la sfârşitul lunii decembrie a anului anterior, acestea fiind anunţate la mijlocul lunii ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă televizate, transmisă de la Samuel Goldwyn Theater din Beverly Hills. În timp ce, în cazul anumitor categorii, comitetul de nominalizare este alcătuit exclusiv din specialişti (spre exemplu, propunerile pentru cea mai bună regie pot fi făcute doar de regizori), pentru alte categorii, cum ar fi pentru cel mai bun film străin, nominalizările sunt făcute de comisii mai largi, alcătuite din membri aparţinând unor domenii diferite. Toţi membrii cu drept de vot participă însă la selectarea nominalizărilor pentru cel mai bun film.

Cele mai importante categorii ale premiilor Oscar sunt: cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun actor într-un rol secundar, cea mai bună actriţă într-un rol principal, cea mai bună actriţă într-un rol secundar, cel mai bun regizor, cel mai bun film animat, cel mai bun film străin. De obicei, se fac câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie.

Anul acesta, pe primul loc în topul nominalizărilor la premiile Oscar se află filmul regizat de Guillermo del Toro, "The Shape of Water", care intră în cursa pentru prestigiosul trofeu la nu mai puţin de 13 categorii. Este urmat de "Dunkirk", dramă despre Al Doilea Război Mondial regizată de Christopher Nolan, cu opt nominalizări, şi de "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", al lui Martin McDonagh, cu şapte nominalizări.

Oscar 2018. Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2018.

Cel mai bun film: Call me by your name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cel mai bun actor în rol principal: Thymothee Chalamet, Daniel Day-Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman, Denzel Washington

Cea mai bună actriță în rol principal: : Sally Hawkins (The Shape of Water), Frances McDormand (Three Billboards outside Ebbing, Missouri), Margot Robbie (I, Tonya), Saoirse Ronan (Lady Bird), Meryl Streep (The Post)

Cea mai bună actriță într-un rol secundar: Mary J. Blige, Allison Janney, Lesley Manville, Laurie Metcalf, Octavia Spencer

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Christopher Plummer, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Sam Rockwell

Cel mai bun regizor: Dunkirk - Christopher Nolan, Get Out - Jordan Peele, Lady Bird - Greta Gerwig, Phanton Thread - Paul Thomas Anderson, The Shape of Water - Guillermo del Torro

Cel mai bun scenariu: Beauty and The Beast, Dunkirk, Darkest Hour, The Shape of Water, Blade Runner 2049

Cel mai bun scenariu adaptat: Call me by your name, Disaster Artist, Molly's Game, Mudbound, Logan

Cel mai bun scenariu original: Get Out, Lady Bird, The Shape of Water, 3 billboards outside Ebbing, Missouri, The Big Sick

Cea mai bună imagine: Blade Runner 2049, Dunkirk, Darkest Hour, Mudbound, The Shape of Water

Cele mai bune costume: Beauty and The Beast, Darkest Hour, The Shape of Water, Phantom Thread, Victoria and Abdul

Cel mai bun sunet: Blade Runner 2049, Dunkirk, The Shape of Water, Star Wars: The Last Jedi, Baby Driver

Cea mai bună coloană sonoră originală: Phantom Thread, Dunkirk, The Shape of Water, Star Wars: The Last Jedi, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cele mai bune efecte vizuale: Blade Runner 2049, Guardians Of the Gualaxy Volume 2, War for The Planet of The Apes, Star Wars: The Last Jedi, Kong: Skull Island

Cel mai bun montaj: I, Tonya, Dunkirk, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Baby Driver

Cel mai bun machiaj și coafură: Darkest Hour, Victoria and Abdul, Wonder

Cea mai bună scurt metraj animat: Dear Basketball, Garden Party, Lou, Revolting Rhymes, Negative Space

Cel mai bun scurt metraj: The Eleven O'clock, My Nephew Emmet, Watu Wote: All Of Us, The Silent Child, DeKalb Elementary

Cea mai bună animație: The Boss Baby, The Breadwinner, Cocoa, Ferdinand, Loving Vincent

Cel mai bun scurt metraj documentar: Heaven is a traffic jam on 405, Herroin, Traffic Stop, Knife skill

Cel mai bun film documentar: Faces Places, Last Man in Aleppo, Abacus, Strong Island, Icarus

Cea mai bună melodie originală: Mistery of Love, Remember me, Stand Up for Something, This is me

Cel mai bun film străin: The Insult (Liban), Loveless (Rusia), Of body and Soul (Ungaria), The square (Suedia)

Primele premii au fost acordate în 16 mai 1929

Primele premii ale Academiei Americane de Film, numite ulterior "Oscar", au fost acordate la 16 mai 1929, notează site-ul oscar.go.com, iar ceremonia a avut loc la Hotelul Hollywood Roosevelt.

După acea primă ediţie, ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar au avut loc la hotelurile Ambassador şi Biltmore, dar pe măsură ce evenimentul devenea tot mai grandios, sălile care îl găzduiau deveneau neîncăpătoare. Aşa se face că a fost mutat în diferite alte locuri, iar începând cu anul 2002, gala Oscarurilor are loc la Teatrul Dolby, numit, iniţial, Teatrul Kodak, notează site-ul www.oscars.org.

Statueta care se înmânează câştigătorilor reprezintă un cavaler cu o sabie care stă pe o rolă de film cu cinci cadre, reprezentând categoriile iniţiale ale Academiei: actorii, scenariştii, regizorii, producătorii şi tehnicienii. Mult râvnita statuetă a Oscarurilor nu măsoară decât 34 cm. A văzut lumina zilei la sfârşitul anilor '20, în urma creării Academiei de Arte şi de Cinematografie, în anul 1927, de către proprietarul Metro-Goldwyn-Mayer, Louis Mayer. A fost concepută de directorul artistic Cedric Gibbons şi lucrată de sculptorul George Stanley.

Denumită, oficial, Premiul de Merit al Academiei, statueta a rămas cunoscută sub numele de Oscar. Iniţial folosit ca o poreclă, originea acestui nume rămâne încă neclară. Cu toate acestea, se pare că ar fost folosit pentru prima dată de către Margaret Herrick, bibliotecar al Academiei şi, ulterior, director executiv, căreia i s-a părut că statueta seamănă cu unchiul său, Oscar. Academia nu a oficializat acest nume până în 1939, cu toate că era deja foarte folosit, notează site-ul www.oscars.org.

Statuetele sunt realizate din bronz placat cu aur de 24 de carate. Numărul exact al statuetelor ce urmează a fi decernate nu este cunoscut înainte de deschiderea plicurilor din marea seară a Oscarurilor. Iar acest fapt se explică, pe de o parte, prin aceea că un singur premiu poate fi împărţit de doi sau de mai mulţi câştigători, iar pe de altă parte, prin faptul că, pe lângă premiile acordate la categoriile din concurs, se mai conferă şi premii onorifice.

În anul 1935, a fost acordat pentru prima dată un Premiu Juvenil al Academiei, acordat copiilor-actori, pentru contribuţii deosebite în cinematografie. Prima laureată a acestui premiu a fost Shirley Temple, în vârstă de 6 ani, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale de-a lungul anului 1934. Shirley Temple a primit o statuetă miniaturală, cam la jumătate din dimensiunea celei standard. O astfel de statuetă a mai fost acordată ulterior altor 11 artişti, ultima laureată a acestui premiu special fiind Hayley Mills (14 ani), în 1961, pentru rolul interpretat în ''Pollyanna'' (1960). Din anul 1962, acest premiu a fost desfiinţat, notează www.hollywoodreporter.com şi oscar.go.com.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Oscar 2018. Frances McDormand a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal
Oscar 2018. Frances McDormand a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal

Frances McDormand a primit trofeul Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh.

Gary Oldman a câștigat Oscarul 2018 pentru cel mai bun actor în rol principal
Gary Oldman a câștigat Oscarul 2018 pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul Gary Oldman a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul "Darkest Hour".

Guillermo del Toro, cel mai bun regizor la Oscar 2018, pentru filmul „The Shape of Water”
Guillermo del Toro, cel mai bun regizor la Oscar 2018, pentru filmul „The Shape of Water”

Guillermo del Toro a fost recompensat, la gala premiilor Oscar, care are loc la Los Angeles, cu trofeul categoriei „cel mai bun regizor”, pentru filmul „The Shape of Water”.

Gala premiilor Oscar 2018. Activismul, cea mai importantă tendinţă în modă
Gala premiilor Oscar 2018. Activismul, cea mai importantă tendinţă în modă

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar a început la Los Angeles, după ce majoritatea vedetelor au prezentat pe covorul roşu cea mai importantă tendinţă în modă - activismul - prin insingne cu mesaje care susţin diferite cauze.

Gala premiilor Oscar 2018. Lista completă a tuturor premiilor din ultimii trei ani
Gala premiilor Oscar 2018. Lista completă a tuturor premiilor din ultimii trei ani

Gala Premiilor Oscar se apropie cu pași repezi, iar cele mai bune filme din acest an se luptă pentru statueta mult visată. Știrile ProTV vă prezintă o listă cu toți câștigătorii Premiilor Oscar din ultimii trei ani.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.