Premierul Mihai Tudose a trimis Corpul de Control la CNAIR
Premierul Mihai Tudose a trimis, joi, Corpul de Control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a face verificări, cu o zi înainte de data stabilită pentru prelungirea mandatului actualului director general al instituţiei.
În 13 ianuarie 2017, Ştefan Ioniţă, şeful Direcţiei Tehnice şi Calitate a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost numit în funcţia de director general provizoriu al companiei de către consiliul de administraţie, controlat de Ministerul Transporturilor, la trei zile după revocarea fostului director, Cătălin Homor, scrie news.ro.
Aceasta este prima dată când premierul Tudose trimite Corpul de control la CNAIR.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Controlul a fost trimis cu o zi înainte de data stabilită pentru prelungirea mandatului actualului director general. Cel mai probabil, vor fi făcute verificări generale”, au precizat sursele consultate de News.ro.
Corpul de control al premierului va face probabil verificări generale, fiind vizată mai ales zona de achiziţii, consideră sursele.
În luna august a anului trecut, premierul i-a reproşat fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, că reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu merg pe şantiere pentru a verifica modul în care evoluează lucrările.
În octombrie, Răzvan Cuc a demisionat de la conducerea Ministerului Transporturilor.
În 2017, CNAIR a recepţionat numai 24 kilometri de autostradă, lucrările fiind tergiversate din cauza problemelor generate de constructori sau apărute în teren, care au necesitat timp şi multă birocraţie pentru rezolvare.
La începutul anului trecut, Răzvan Cuc anticipa că vor fi daţi în folosinţă circa 90 de kilometri de autostradă în 2017.