Povestea de dragoste încheiată în "maşina morţii". Au adormit împreună pentru vecie
Ancheta continuă în cazul celor doi tineri, o fată în vârstă de 16 ani și un băiat în vârstă de 19, care au murit asfixiați în mașină.
Polițiștii au dispus o expertiză a autoturismului despre care au informații că ar fi avut toba spartă, ceea ce a dus la infiltrarea noxelor în interior.
Băiatul , care se întorsese recent din Italia, nu avea permis de conducere, spun surse din anchetă, și nu a știut ce să verifice atunci când și-a cumpărat mașina. Achiziția a avut loc chiar cu o zi înainte de moartea brutală a celor doi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În jurul orei 9, un bărbat din comuna Secuieni a dat alarma. Omul a anunțat poliția după ce i-a văzut pe cei doi tineri nemișcați. Criminalistii au apărut imediat.
Se pare că cei doi au stat cu motorul pornit toată noaptea și s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.
Anchetatorii au aflat că băiatul s-ar fi întors zilele trecute din Italia, unde muncea, și ar fi făcut schimb de mașină cu un bărbat din județul Vaslui.
S-a întâlnit cu adolescenta. Apoi, ar fi adormit amândoi în timp ce motorul mergea. S-a oprit abia când s-a terminat combustibilul. Medicii n-au avut cum să-i salveze.
Familiile celor doi sunt în stare de șoc. La fel și vecinii, care știau frumoasă poveste de dragoste dintre Mădălina și Adrian.
Femeie: „Am auzit că i-a găsit morți în mașină. A făcut schimb de mașină cu cineva și s-ar fi intoxicat cu gaze”.
Există riscul spun experții, ca autoturismul să fi avut o defecțiune a sistemului de evacuare a gazelor arse.
Bogdan Balaniscu, reprezentant service auto: „Aceasta este una dintre piesele care se pot deteriora în timp și o dată deteriorate, gazele nu mai ajung pe eșapamentul mașinii la final ci pot intra în habitaclul mașinii."
Nu este exclusă nicio problemă la climatizare.
Bogdan Balaniscu, reprezentant service auto: „Sub capotă se acumulează gazele arse. Acestea vor intra pe admisia pe aer pentru sistemul de climatizare, trec prin filtru de polen și ajung în habitaclul mașinii.”
Polițiștii au deschis un dosar de ucidere din culpă în acest caz.
O acumulare toxică de gaz de eșapament se simte puțin în interiorul unei mașini, spun medicii. Simptomele sunt o ușoară stare de amețeală și iritații minore la nivel ochilor. Apoi intervine leșinul, care poate fi fatal.
Odată cu intrarea în sezonul rece, conducătorilor auto le este recomandat să facă o verificare amănunțită a sistemului de evacuare a gazului și a celui de climatizare, pentru a înlătura orice pericol.