Portrete in ulei si foita de aur ale manelistilor Adi Minune, Florin Salam si Vali Vijelie, la Muzeul Taranului Roman
Expozitia, realizata de un tanar artist de etnie roma, a stranit si interesul jurnalistilor de la BBC.
Pictorul sustine ca a vrut sa transmita prin arta sa o realitate romaneasca, pe care o apreciaza, in timp ce directorul muzeului considera ca operele sunt o ironie la adresa celor potretizati. Una peste alta, manelistii sunt incantati ca au portrete de muzeu.
Ca sa realizeze portrete cat mai aproapiate de realitate, dar sa le dea si o nota personala, pictorul George Vasilescu spune ca a studiat inainte fizionomia manelistilor.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Mai greu i-a fost artistului cu portretul lui Adi Minune, pe care il apreciaza in mod special. A refacut tabloul nu mai putin de 5 ori, de teama sa nu l dezamageasca pe cantaret.
"E aproape de fizionomia mea. E ceva frumos. Pe mine nu ma deranjeaza, atata timp cat cineva poate sa castige din imaginea mea", spune Adi Minune.
Toate tablourile sunt pictate cu aur de 22 de karate. Tanarul pictor spune ca asculta si el manele si spera ca operele sale sa ajunga la fanii genului muzical sau, de ce nu, la un colectionar de arta.
Expozitia va fi gazduita de Muzeul Taranului Roman.
Atat directorul Muzeului Taranului Roman, cat si pictorul George Vasilescu au cazut de acord ca manelele fac parte din realitatea romaneasca, iar cei care critica expozitia nu inteleg arta.
Portretele vor fi expuse in iulie, iar manelistii spun ca de abia asteapta sa le vada si in vernisaj.